Hürriyet'ten yine algı operasyonu

Her gün yeni bir algı operasyonuna imza atan Hürriyet bugün turizmi ve ekonomiyi baltalamaya yönelik skandal bir manşete imza attı. Türkiye turizminin merkezini hedef alan Hürriyet “Antalya’da içki yasağı” manşeti attı. Peki Antalya’da gerçekten içki yasaklanmış mıydı? İşte Hürriyet’in yalanı. İşte gerçek…

Giriş Tarihi 28 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 28 Nisan 2017, 11:20
Hürriyet’ten yine algı operasyonu

İÇİNDEKİLER

Referandumdan sonra büyük bir hazımsızlık yaşayan Hürriyet, bu kez ekonomi üzerinden operasyon çekmeye çalışıyor.

HÜRRİYET'İN HEDEFİNDE BU KEZ EKONOMİ VE TURİZM VAR!
Her gün yeni bir algı operasyonuna imza atan Hürriyet bugün turizmi ve ekonomiyi baltalamaya yönelik skandal bir manşete imza attı. Türkiye turizminin merkezini hedef alan Hürriyet "Antalya'da içki yasağı" manşeti attı. Peki Antalya'da gerçekten içki yasaklanmış mıydı? İşte Hürriyet'in yalanı.

KABAHATLER KANUNUNDA OLAN BİR YASAK
Aslında Hürriyet gazetesinin internet sitesinde "Antalya'da içki yasağı" manşetine tıkladığınızda satır aralarında haberin manşetle bir ilgisi olmadığını anlıyorsunuz. Kabahatler kanununa göre, meskun mahallerde, araç içerisinde, ibadethanelerde, mezarlıklarda içki içmek yasak. Bu yasağı ihlal edenler para cezasına çarptırılıyor. Hürriyet gazetesinin manşeti ise "yıllardır varolan bir yasağı tam turizm döneminde ve endişeli orta sınıfın referandum sonuçlarını tartıştığı bir süreçte gündeme getirerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemek istiyor" şeklinde yorumlandı.

TURİSTLERİ VE TURİZMİ KORUMAK İÇİN ALINAN BİR ÖNLEM
Her yıl Kabahatler Kanunu'ndaki bir yasağı tekrar hatırlatarak turizmi ve Antalya'ya gelen turistlerin huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan Antalya Emniyeti Hürriyet'in algı operasyonunun şaşkınlığını yaşıyor. Hürriyet gazetesinin manşetinin ardından sosyal medyada da büyük bir tartışma başladı. Sosyal medya kullanıcılarının bir kesimi haberin detayına bakmadan Gezi provakasyonu çığırtkanlığı yaparken diğer bir kesim sağduyulu yaklaşarak yıllardır varolan bu uygulamanın turistlerin huzur ve güvenini sağlamak için her yıl hatırlatıldığını belirtiyor.

HER YIL YAPILAN BİR HATIRLATMA ÇARPITILDI
Sabah.com.tr'nin ulaştığı Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise yapılan uygulamanın varolan Kabahatler Kanunu'nun hatırlatılması olduğunun, Antalya'ya gelen turistlerin huzuru için hayata geçirildiğinin, gazetelerin başlıklarında yer aldığı şekliyle Antalya'da bir içki yasağının asla olmadığının altını çizdi.