Bahçeli Çankaya’da

Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Bahçeli’yi Çankaya Köşkü’nde ağırladı. Görüşmede 16 Nisan sonuçları, uyum yasaları ve Sincar operasyonu detaylı şekilde konuşuldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2017 Güncelleme 27 Nisan 2017, 01:52
Bahçeli Çankaya’da

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 16 Nisan referandumu sonrasında ilk kez bir araya geldi. Çankaya Köşkü'ndeki görüşme 45 dakika sürdü. Görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmazken, görüşmede öncelikle referandum sonuçlarının değerlendirildiği öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kabul edilmesinin ardından, 2019 yılına kadar uyum yasalarının hayata geçirilmesi gerekiyor. Başbakan Yıldırım, uyum yasaları için çalışacaklarının sinyalini vermişti. Dünkü görüşmede ele alınan konulardan bir tanesinin uyum yasaları oldu. Bu kapsamda nasıl bir yol haritası izleneceği, Yıldırım ve Bahçeli arasındaki görüşmede ilk kez değerlendirilmiş oldu. Gündemdeki bir başka konu da, terörle mücadele oldu. Türkiye, Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece yarısı, Irak'taki Sincar Dağı'nı, Suriye'de de Karaçok Dağı'nı vurarak, terör örgütü PKK'ya büyük darbe indirmişti. Başbakan Yıldırım, dünkü toplantıda bu operasyonun neden yapıldığını, nasıl uygulandığını, müttefiklerle olan görüşmeleri Bahçeli'ye anlattı. Hava harekatı hakkında kapsamlı bilgi veren Yıldırım, ayrıca bölgedeki tehditleri MHP liderine anlattı. Yıldırım ve Bahçeli görüşmesinde gündeme gelen bir diğer konu da, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin, Türkiye'yi "siyasi denetime alma" kararı oldu. Yıldırım ve Bahçeli, bu karara karşı Türkiye'nin birlik ve bütünlük içinde takınacağı tavrı ele alarak, Avrupa'ya karşı atılabilecek adımları da değerlendirdi.

AVRUPA'YA KARŞI İTTİFAK
Başbakan Binali Yıldırım, Büyük Türkiye'ye verdiği destek ve 16 Nisan öncesi çalışmalarından dolayı Bahçeli'ye teşekkür etti. Türk düşmanı Avrupa ülkelerine karşı ittifak yapılması kararı da alındı.

MHP lideri Bahçeli, Türkiye'nin düşmanlarının çok fazla olduğunu ve birlikteliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu söyledi.