Acının böylesi

Ayşe Küçük'ün köpeği Lesi yürüme engelli kadının eli kolu haline geldi. Ancak talihsiz hayvan, geçtiğimiz gün zehirlendi..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2017 Güncelleme 27 Nisan 2017, 00:00
Acının böylesi

İÇİNDEKİLER

Yürüme engelli sahibinin her işine koşan 6 yaşındaki doberman cinsi köpek Lesi, kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlendi. Olay geçtiğimiz gün Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde meydana geldi. Ayşe Küçük (65), Lesi'yi sokakta yavruyken bulup sahiplendi. O günden beri Küçük'ün eğittiği Lesi, yürüme engelli sahibine her konuda destek verdi. Gün içerisinde su getiren, pazardan aldığı eşyalarını taşıyan, misafir geldiğinde kapıyı açan, sahibine masaj bile yapan Lesi, ilçenin ve turistlerin maskotu haline geldi. Ancak Küçük'ün eli kolu olan Lesi, geçtiğimiz gün kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlendi.

MASAJ BİLE YAPARDI
Sahibi tarafından hemen veterinere götürülen köpek, tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Lesi'nin ölümü Ayşe Küçük ve oğlu Ali Kırmızı'yı üzdüğü kadar ilçe sakinlerini de derinden etkiledi. Küçük, en büyük yardımcısı olan dostunu, bahçesine kazdığı mezara defnetti. Başından bir dakika bile ayrılmadığı köpeği için gözyaşı döken Küçük, şunları söyledi: "O benim her şeyimdi. Beni hayata bağlayan tek yardımcım oldu. Markete alışverişime o gidiyordu. Ağzına 5 litrelik pet şişe veriyordum mahalleden bana su taşıyordu. Pazara beraber giderdik. Yapanlar Allah'ından bulsun." Ali Kırmızı ise gözyaşlarını tutamayarak, "Bir insan kadar akıllıydı. Ben işten geldiğimde kapıyı açardı. Köpeğimizi kıskandılar ve zehirlediler. Yapanlar cezasız kalmasın" dedi.