Kankalar

Avrupa’nın terör aşkı bitmek bilmedi. Tunceli’de düzenlenen PKK operasyonunda çok sayıda mühimmat ele geçirilirken içlerinden birinin Belçika Ordusu’na ait bir tüfek olduğu ortaya çıktı. Yunanistan ise FETÖ’cü teröristleri iade etmeyeceğini açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Nisan 2017 Güncelleme 26 Nisan 2017, 01:24
Kankalar

İÇİNDEKİLER

Avrupa'nın terör seviciliği sınır tanımadı. Konu Türkiye olunca kendileri dahil tüm dünyanın terör örgütü olarak kabul ettiği kalleş PKK'yı bile sahiplenen Avrupa, yıllarca DHKP-C'yi de himaye etti. Fehriye Erdal gibi DHKP-C'nin suçu sabit katillerini bile korumaktan çekinmeyen Belçika, Avrupa Birliği'nin yerine terörün başkenti haline geldi. Önceki gün güvenlik güçlerinin Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde düzenledikleri operasyonda ise Belçika ve terör işbirliğinin yeni bir boyutu daha ortaya çıktı. Operasyonda 5 kalaşnikof ve 1 M-1 tüfeği, 3 kilo C-4 patlayıcı ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Ele geçirilen silahlar arasında bir adet Belçika piyade tüfeği ve 3 adet Belçika piyade tüfeği şarjörü de vardı. Böylelikle Belçika ordusunun resmi kayıtlı silahının PKK tarafından kullanılması da kayıtlara geçti.

TEMYİZİ REDDETTİLER
Avrupa'nın bir diğer terör sevici ülkesi Yunanistan da yıllardır DHKP-C'li teröristlere ev sahipliği yapıyordu. Yunanistan son dönemde yeni moda terörü de çabuk sahiplendi ve Avrupa'nın en önemli FETÖ sevici ülkelerinden oldu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başarısız olduklarını anlayınca helikopterle Ege'nin karşı kıyısına firar eden 8 FETÖ'cü teröristi geri vermeyeceğini belirten Yunanistan, dün skandal bir karara imza attı. Türkiye'de kanlı darbe girişimine katıldıktan sonra Yunanistan'a kaçan darbeci teröristlerin iadesi için yapılan başvuru, Yunan Temyiz Mahkemesi tarafından reddedildi. Yunanistan 8 darbeciden 3'ünü Türkiye'ye iade etmeyeceğini kesin olarak belirtirken diğer darbeciler hakkında daha sonra karar vereceklerini açıkladı.

RODOS KAÇAĞI TUTUKLANDI
Yunanistan'ın Rodos Adası'na kaçma hazırlığındayken yakalanan zanlı, Sinop'ta tutuklandı. 12 Nisan'da Marmaris'in İçmeler Mahallesi'nde yakalandıktan sonra Sinop'a götürülen eski emniyet mensubu Aziz T.'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.


8 Darbeci terörist 15 Temmuz'da başarısız olduklarını anlayınca Yunanistan'a kaçtı. Yunanistan ise darbecilerden üçünü vermeyeceğini kesin olarak duyurdu.