Bir gece ansızın...

Türkiye, sınır ötesindeki bir terör yuvasını daha ortadan kaldırdı. TSK’ya ait “Korsan” ve “Pars” adlı savaş uçakları önceki gece yarısı Irak’taki Sincar ile Suriye’deki Karakoçak Dağı’na hava harekatı yaptı. Terör örgütü PKK’nın inlerine bomba yağdırdı. Komutanlar Ankara’dan operasyonu yönetirken, dünyaya şu mesaj yollandı: İkinci Kandil’e izin yok...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Nisan 2017 Güncelleme 26 Nisan 2017, 01:58
Bir gece ansızın...

İÇİNDEKİLER

Küresel terör hem içeriden hem dışarıdan Türkiye'yi hedef aldı. Türkiye ise kan lobisine karşı geniş çaplı operasyon başlattı. Önce Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye sınırındaki terör örgütü DEAŞ ve YPG hedefleri ortadan kaldırıldı. Karadaki operasyondan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri bir kez daha düğmeye bastı. Türkiye, Irak yönetimine, "Sincar Dağı'nı PKK'dan temizleyin, yoksa biz temizleriz" mesajını yollamıştı. Ancak yılbaşından bu yana Sincar'daki PKK varlığı daha da arttı. Terör örgütü PKK'nın son olarak Diyarbakır'da tünel kazarak Emniyet Müdürlüğü'ne saldırması ve Bestler-Dereler bölgesinde çıkan yoğun çatışmalar, Ankara'nın düğmeye basmasına yol açtı. Özellikle sınır ötesinden terörist ve silah sokmaya çalışan, Suriye'de öğrendiği taktikleri yurt içinde uygulamaya başlayan kanlı örgüte, sınır ötesinde darbe vurulması kararlaştırıldı. Pazartesiyi salıya bağlayan gece yarısı 02.00'de, Diyarbakır'dan kalkan Türk savaş uçakları eş zamanlı olarak iki farklı noktaya doğru havalandı. Uçaklardan bir bölümü Kuzey Irak'ta Sincar Dağı bölgesindeki PKK hedeflerini yerle bir ederken diğer uçaklar da Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok Dağı bölgesindeki terör mevzilerine bomba yağdırdı. Önceden belirlenen ve PKK'lıların barındığı birçok nokta tam isabetle ortadan kaldırıldı. Operasyona tüm komuta kademesi katıldı.


Sincar, Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne 100 kilometre, Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne de 120 kilometre mesafede bulunuyor.

KARADA DA TEYAKKUZ...
TSK'dan yapılan açıklamada ise Suriye ve Irak'ın kuzeyinin terörist, silah, mühimmat ve patlayıcı madde aktarımının son dönemde yoğun şekilde kullanıldığı vurgulandı. Irak'ın kuzeyindeki Sincar Dağı ile Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok Dağı bölgelerinin tam anlamıyla birer terör yuvasına dönüştüğü vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı: Ülkemizin ve milletimizin birlik, bütünlük ve güvenliğine kast eden terör yuvalarının yok edilmesi maksadıyla; uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız kapsamında 25 Nisan 2017 günü saat 02.00'de, Irak kuzeyi/Sincar Dağı ve Suriye kuzeydoğusu/Karaçok Dağı bölgelerine hava harekâtı icra edilmiş ve belirlenen terörist hedefleri tam isabetle vurulmuştur. Hava harekatının yapılacağı akşam, Şanlıurfa'dan Şırnak'a kadar olan sınır hattındaki tüm zırhlı birlikler de teyakkuza geçirildi. Hava harekatı sırasında sınır ötesinden gelebilecek her türlü tehdide karşı fırtına obüsleri ve tankçı birlikler ateşe hazır, tam mühimmatlı vaziyette bekledi.


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, harekatı birlikte yürüttü.

SÜPÜRME HAREKATI MASADA
Kuzey Irak'taki Sincar Dağı ile Suriye'nin kuzeyindeki Karaçok Dağı'nda yuvalanan terör örgütü PKK unsurlarına hava harekatı düzenleyen Ankara, karadan da "çoklu operasyon" için hazırlıklarını tamamladı. Olası kara harekatında Türk zırhlı birlikleri bölücü örgütün yığınaklarını etkisiz kılacak. Hava Kuvvetleri'nin desteğiyle Türk Özel Kuvvetleri süpürme harekatı yapacak. Kasaba ve köylerdeki terör örgütü PKK unsurları ise Jandarma ve Polis Özel Harekat timlerinin müşterek operasyonu ile temizlenecek. Suriye'de ise yerel unsurlardan da yararlanılacak.


AMERİKA OLAY YERİNDE
Türk jetleri, terör yuvalarına bomba yağdırdı. ABD'li komutan ise hemen olay yerine gidip inceleme yaptı! Yanına terör örgütü YPG'nin sözde temsilcilerini de aldı. Bu fotoğraf karesi, ABD ile YPG arasındaki bağı bir kez daha kanıtladı. Zira ABD şimdiye kadar terör örgütü PYD/YPG'yi kınayan hiçbir açıklama yapmamıştı. Hatta Suriye Demokratik Güçleri adı altında YPG'ye bir kılıf sağlamıştı.

DEVAMI GELECEK
Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, dün Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümü toplantısından ayrılırken operasyona ilişkin sorularımızı şöyle yanıtladı:
Irak ve Suriye'deki kaç noktaya harekat düzenlendi?
Sincar Dağı ve Karaçok bölgesine.
Savaş uçakları kaç sorti yaptı?
Çoookk.
Operasyonlar devam edecek mi?
Önemli olan ülkenin güvenliği, bütünlüğü, milletin birliği, devletteki uyum. Güvenlik sağlanıncaya kadar harekatlar devam edecek.

SİNCAR NEDEN ÖNEMLİ?
Suriye'deki kaosu ve Musul'a yapılan DEAŞ'ı temizleme operasyonunu fırsat bilen PKK, kontrol ettiği alanı genişletmek için Ezidiler'in yaşadığı Sincar bölgesine yerleşti. Geçiş güzergahı olan bölgede teröristler, yerel halktan da sıkça haraç kesti. Kandil'in hedef olmasından sonra Sincar'a yerleşen PKK, Türkiye içine gönderdiği militanlarını ve mühimmatları da Sincar'dan temin etmeye başladı. Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok Dağı bölgesindeki PKK'lı teröristler de yine Sincar'dakilerle bağlantılı hareket ediyordu.


PKK inlerinden geriye bu görüntüler kaldı. 19 teröristin öldürüldüğü açıklandı.

AHMET TOPAL-Erkam ÇOBAN