Dev anlaşma

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çin seferiyle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı: Çin seyahati önemli detay veremem ama büyük bir anlaşmanın son aşamasındayız...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2017 Güncelleme 25 Nisan 2017, 02:12
Dev anlaşma

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, gazetecilerin sorularını cevapladı:

MÜSAMAHA ETMEYECEĞİZ:Eski bir Fransız diplomatın, Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik adeta açıktan suikast girişiminde bulunulması çağrısı yapması gibi hazin, vahim olayları da şu anda gözlemlemekteyiz. Bunlar Erdoğan düşmanlığı üzerinden siyaset yapan bazı çevrelerin, siyasilerin, medya mensupların, aktivistlerin, ayrıca onlara payanda olan FETÖ, PKK gibi Türkiye düşmanı yasa dışı örgütlerin yazdığı ve tekrarladığı bir senaryodan ibarettir.

TAKİPÇİSİYİZ: (Fransız akademisyenle ilgili suç duyurusu hakkında) Dün bir özür beyanında bulundu. Biz tabi bunu yeterli bulmuyoruz. Bunun bir cezai dava konusu olduğu bütün hukukçuların ortak görüşü. Biz de bu hukuki sürecin takipçisi olacağız. Sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da gerçekten demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inanan insanlar bu tür faşizan yaklaşımlara en sert tepkiyi vermelidirler. Bu Avrupa için de bir testtir.

AVRUPA'NIN AKIL TUTULMASI: (Avrupa'nın Türkiye karşıtı tutumuyla ilgili) Erdoğan karşıtlığı giderek ivme kazanarak siyasi bir akıl tutulmasına dönüştü. Hukukun üstünlüğü derken Avrupa'nın birçok ülkesinde açıktan terör örgütü olan, Türkiye düşmanlığı yapan örgütlere kapılar açılmakta, doğrudan ya da dolaylı destekler verilmekte, onların oradaki terör faaliyetlerine göz yumulmaktadır.

HER ŞEY YENİ BAŞLIYOR: Türkiye kendi milli imkanlarıyla, milletinden aldığı güçle bölgesinde ve dünyada etkin bir aktör olmak için şu anda var gücüyle çalışıyor. Referandum sonuçlarından rahatsız olmalarının sebeplerinden biri budur. Sayın Erdoğan'ın bileğini bükemedikleri için algı operasyonları üzerinden bu tür darbe, suikast gibi söylemleri normalleştirmeye çalışarak kendilerine alan açmaya çalışıyorlar.

SİYASİ OPERASYON: (AKPM'nin Türkiye'yi izlenen ülke statüsüne alma ihtimali) Bu açıkça bir siyasi operasyondur. Bunun ne Türkiye'deki objektif gerçeklerle ne Türkiye'nin Avrupa Konseyi ile ilişkisini baktığımızda izah edilebilir hiçbir temeli söz konusu değildir.

ÇOK ÖNEMLİ: Çin seyahati tabi ki önemli. Yapacağımız önemli çalışmalar var. Şimdi detayları vermek istemiyorum orada önemli bir anlaşmanın da hazırlığını yapıyoruz. Tamamlandığı zaman hem Türkiye Çin ilişkileri açısından önemli bir imkan ve fırsat sağlayacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Çin devlet başkanıyla görüşecek. Ardından ABD ile (ABD Başkanı Trump ile) görüşme var. DEAŞ ile mücadele, FETÖ'nün iadesi, ortak çalışmalar, atılacak adımlar o dosya kapsamında etraflı şekilde ele alınacak. Yine bu davet de Trump'ın bizzat kendisinden geldi. Bu konuları gelin Beyaz Saray'da etraflıca değerlendirelim dediler.