Sınırsız bayram!

Türkiye’nin Irak sınırındaki Umurlu Köyü’nde yaşayan çocuklar, 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı. Etkinlik, koro performansıyla başladı. Öğrencilerin folklor gösterisi ise büyük beğeni aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2017 Güncelleme 23 Nisan 2017, 00:00
Sınırsız bayram!

İÇİNDEKİLER

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Umurlu Köyü'ndeki çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladı. Güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonlarla Doğu ve Güneydoğu Bölgesi, terörden arındı. Ülkemizin geleceği çocuklarımız Türk askerinin ve polisinin kanatları altında bayramını doyasıya yaşadı. En coşkulu kutlamalardan biri Hakkari Şemdili'de bulunan Umurlu Köyü'nde yaşandı. Köyün ilk ve ortaokulunda eğitim gören 400 öğrenci, ailelerine ve kendilerini izlemeye gelen misafirlere keyifli anlar yaşattı.

SEVGİ BAĞI KURDUK
Kutlamalar ilk olarak öğrencilerin söylediği şarkılar ve folklor gösterileriyle başladı. Öğrencilerin ailelerinin de izlediği gösteriler, büyük beğeni aldı. Öte yandan gösteriye Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş (VEDAŞ) ekibi de katıldı. Gösteriyi izleyen 15 kişilik ekip, daha sonra çocuklara kırtasiye, kitap ve çeşitli spor malzemesi dağıttı. VEDAŞ Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir, öğrencilerin gösterilerinden çok etkilendiklerini belirtip şunları anlattı: "Türkiye'nin en ücra köşesi, en uzak noktası olan Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi'ne bağlı Umurlu Köyü ilk ve orta okulundayız. Biz VEDAŞ ailesi olarak Umurlu Köyü ile sevgi bağını kurmak istedik. Bugün 23 Nisan Bayramı'nı kutlayan öğrencilerimizle beraber olmaktan son derece mutluyuz. Türkiye'de bulunan herkesi, okullarımıza ve çocuklarımıza destek olmaya çağırıyoruz."

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ
Hakkari Şemdinli'nin Umurlu Köyü'nün çocukları, teröre kahkahalarıyla yanıt verdi. Dansları, şarkıları ve eğlenceleriyle 'Size geçit vermiyoruz' dedi. Davetliler ve miniklerin aileleri, çocuklarının gösterilerini büyük bir ilgiyle izledi. Törenin ardından çocuklara hediyeler verildi.