Öğretmenlere eğitim şart!

İstanbul’da bir okulda 2 öğretmen, engelli öğrenciyi sınıfa kilitledi. Öğretmenler, mağdur öğrencinin annesine “3 seçenek sunuyoruz... Çocuk okula gelmeyecek, ya teneffüslerde başında duracaksınız ya da onu sınıfa kilitleyeceğiz” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2017 Güncelleme 23 Nisan 2017, 00:00
Öğretmenlere eğitim şart!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Sultangazi'de bulunan bir ilköğretim okulunda iki öğretmenin engelli öğrenciyi teneffüs saatlerinde sınıfa kilitledikleri iddiası üzerine soruşturma başlatıldı. 9 yaşındaki mağdur öğrenci M.Ö.'nün anne ve babasının da şikayetçi olduğu olay iddiaya göre şöyle gelişti: Konuşma engelli özel eğitim sınıfında okuyan 4. sınıf öğrencisi M.Ö.'yü kontrol etmek için amcası Kadir Ö. ve arkadaşı okula gitti. Mağdur öğrencinin eğitim gördüğü sınıfın kapısının kilitli olduğunu gören ve içeriden M.Ö.'nün sesini duyan amca, hemen baba Mahmut Ö. ve anne Nevriye Y.'ye ulaştı. Okula gelen veliler kapının kilitli olduğunu görünce polise haber verdi. Kapının açılmasının ardından karakola giderek okul yetkililerinden şikayetçi olan veliler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildi.

2 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ
Olayla ilgili haklarında suç duyurusunda bulunulan öğretmenler Sati D. ve Mehtap A. öğrenciyi bilerek kilitlemediklerini, bir anlık dalgınlıkla kilitlemiş olabileceklerini iddia etti. Mağdur öğrencinin annesi Nevriye Y. ise, olaydan önce öğretmenler Sati D. ve Mehtap A.'nın kendisine "Size 3 seçenek sunuyoruz. Çocuk ya okula gelmeyecek, ya teneffüslerde başında duracaksınız ya da sınıfa kilitleyeceğiz" dediklerini iddia etti. Ayrıca Nevriye Y. olaylar sebebiyle çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu, sorumluların cezalandırılmasını istedi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2 müfettiş görevlendirdi. Yetkililer, olayda iki öğretmenin hatası olduğu sonucuna vardı. Olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı.

BAHANELERİ İNANDIRICI DEĞİL
Engelli öğrenciyi sınıfa kilitleyen öğretmenler Sati D. ile Mehtap A.'nın savunmaları da bir o kadar saçmaydı. İki öğretmen de dalgınlıkla engelli öğrenciyi sınıfa kilitlemiş olacakları bahanesine sarıldı.

Sema DALGIÇ