Arka plan

Türkiye ekonomisi her şeye rağmen büyümeye devam etti. Bu büyümeyi öngörmeyen IMF “Türkiye’deki siyasi belirsizliğin farklı olacağını planlamıştık” dedi. Ancak kaos lobisi bu plandan vazgeçmedi. Türk vatandaşlarının dükkanlarına ırkçı saldırıların başladığı Almanya’da ‘Türkiye’ye gitmeyin’ çağrısı yapıldı. Fransa ise PKK’lılara ‘Hayır’ mitingi yaptırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2017 Güncelleme 23 Nisan 2017, 02:03
Arka plan

İÇİNDEKİLER

Gezi Olayları zamanında tavan yapan Türkiye ekonomisi Üst Aklı rahatsız etti. Yüzde 4 oranına inen faizlerin yeniden çıkması için kaos lobisi harekete geçti. O günden beri Türkiye'nin yara alması için kan lobisinin teröristleri, faiz lobisinin ekonomik tetikçileri ve vaiz lobisinin hainleri her kalleşliği yaptı. Ancak 2013'ten beri yaşanan tüm sokak olayları, darbe girişimleri, terör faaliyetleri Türkiye'yi yıkamadı. Türk ekonomisi büyümeye devam etti. Kan emici IMF ise her yıl Türkiye'nin büyüme hızı beklentilerini düşürerek kaos lobisine yardımcı oldu. Ancak hep yanıldı. Büyüme hızı IMF'nin tahminlerinin hep üstünde çıktı. Türkiye'nin tüm borçlarını ödemesiyle ülkemizdeki varlığını yitiren IMF bu yıl için de Türkiye'nin büyüme beklentisini yüzde 2,9'dan 2,5'e düşürdü. IMF- Dünya Bankası Bahar Toplantıları çerçevesinde Washington'da düzenlenen basın toplantısında IMF'nin Avrupa Departmanı Direktörü Paul Thomsen, bunun nedeninin sorulması üzerine ağzından baklayı çıkardı. Thomsen "Siyasi belirsizlik hakkında da bazı varsayımlarımız vardı" diyerek kaos lobisinin nasıl çalıştığını itiraf etti.


Paul Thomsen

AĞZINDAKİ BAKLAYI ÇIKARDI

IMF Avrupa Departmanı Direktör Yardımcısı Philip Gerson ise araya girip "Bazen büyüme tahminleri, beklenmediğimiz olumsuz olaylar nedeniyle aşağı çekiliyor" diyerek durumu kurtarmaya çalıştı. Kaos lobisi, 16 Nisan planı tutmasa da vazgeçmedi. Dün Avrupa'da Türkiye karşıtı gösteriler devam etti. Almanya'da Türkler'in işyerlerine Erdoğan karşıtı sloganlar, hakaretler ve tehditler yazıldı. Almanya'nın Stern dergisi "Türkiye'ye gitmeyin" çağrısı başlattı. Fransa ise PKK'lıları sokağa sürdü. Strasbourg'da yüzlerce PKK yandaşı toplanarak "Hayır" mitingi yaptı.





NAZİLER SOKAKTA
Almanya'da Türklerin sahip olduğu işyerlerine saldırılar çoğaldı. Geçen hafta "Erdoğan destekçilerini muayene etmeyeceğim" diyen Nazi zihniyetli faşist doktora sesini çıkarmayan Alman hükümeti yeni bir utanca daha imza attı. Almanya'nın çeşitli kentlerinde Türk dükkanlarının vitrinlerine hakaret, küfür ve tehditlerle ırkçı ifadeler yazıldı. Alman hükümeti bunları da görmezden geldi. Bir haftadır Almanya çapında Erdoğan destekçisi olduğu belirlenen yüzlerce ailenin evlerine ise "Almanya'yı terk edin" diye tehdit mektupları gönderilmişti.



'Nazi' deyince alınganlık yapan Almanlar, Türklere yapılan faşist saldırılar için işlem bile yapmıyor

TERÖRMATİK
PKK'lılar, Güneydoğu ve Doğu Anadalu'daki illerde HDP oylarının erimesiyle paniğe kapıldı, saçma sapan bir tezle Hayır'a destek vermeye çalıştı. Terör örgütünün haber ajansı "Hayır oyları 17 milyon önde" başlığıyla uydurduğu haberinde "Hayır oyu çıkan illerin toplam nüfusu 48 milyonken, evet oyu veren şehirlerde yaşayan insan sayısı 31 milyon. Yani Hayır'lar 17 milyon önde" dedi. Sosyal medyada günün alay konusu oldu.

STRASBOURG'DA HAYIR MİTİNGİ
Önceki gün Paris'te terör saldırısı yaşayan Fransa, yine de terör seviciliğinden vazgeçmedi. PKK'lılara kucak açan Fransızlar Strasbourg'da PKK yandaşlarının buluşmasını organize etti. Bu şehirde bir araya giren terör seviciler, geçen hafta Türk halkının "Evet" diyerek kabul ettiği referandum için "Hayır" mitingi yaptı.