L'AGİT' buradan

Türkiye, anayasa referandumu için sandığa gitti. Yüzde 51.4 ‘Evet’ dedi. Ancak Batı, milli iradeyi görmezden geldi. Şaibe yalanına sarılıp, seçimlere gölge düşürmek istedi. Dün de AGİT üyeleri YSK’ya gitti. Avrupa Konseyi Gözlemci Heyeti’nin içinde olan Andrey Hunko ise terör örgütü PKK yanlısı hem de Ukrayna’yı karıştıran kişiydi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2017 Güncelleme 19 Nisan 2017, 02:09
L’AGİT’ buradan

İÇİNDEKİLER

Yeni Türkiye, 'Eski dünya'nın kalıplarını yerle bir etti. Artık kendi geleceğini kendisi tayin edecekti. Bu kapsamda 16 Nisan'da tarihi referandum gerçekleştirildi. Halk, içinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin de bulunduğu anayasa değişikliğini oylamak için sandığa gitti. Yüzde 51.4'lük seçmen 'Evet' dedi. Ancak bu sonuç üst akılı memnun etmedi. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) üyeleri, "Seçimlerde hile var" dedi. Örgüt bu yalana kamuoyu oluşturmak için her türlü faşistliği sergiledi. AGİT Heyeti Başkanı Tana de Zulueta ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Heyet Başkanı Cezar Florin Preda bir ön rapor servis etti.

CHP-HDP-PKK İLE BERABER ÇALIŞIYORLAR
Ön raporun, aralarında terör örgütlerinin de bulunduğu 'Hayır' cephesinin sosyal medyada başlattığı kara propaganda ve CHP ile HDP'nin hiçbir somut delili olmayan iddialarına dayanan tezlerini içermesi dikkat çekti. Ön raporda "Oy sayım prosedüründe son değişiklikler önemli bir güvenceyi ortadan kaldırdı. YSK'nın mühürsüz pusulalar hakkındaki kararı kanunla çelişkili" denildi. AGİT'in Avusturyalı üyesi Alev Korun, Viyana merkezli ORF radyosuna yaptığı açıklamada, yaklaşık 2.5 milyon oyun 'şaibeli' olduğunu iddia etti. İşte o raporu hazırlayan örgütün üyeleri "demokratik" olmamakla suçladıkları Türkiye'ye geldi. Elini kolunu sallaya sallaya Ankara'da Yüksek Seçim Kurulu'na gitti. CHP'liler de bu ziyarete eşlik etti. YSK'dan ayrılırken açıklama yapan gözlemciler, buraya bir nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini ve ellerindeki raporları Yüksek Seçim Kurulu'na ilettiklerini belirtti. Ancak asıl raporun 8 hafta içerisinde tamamlanacağı öğrenildi. AGİT'in kumpasına bir destek de Avrupa Konseyi Seçim Gözlemciler Heyeti'nden geldi. Heyetin üyesi olan Andrej Hunko, seçimler için Türkiye'ye geldi. Seçimlerin sağlıklı yapılmadığını söyledi. Ancak Türkiye'yi hedef alan Hunko, tam anlamıyla terör destekçisiydi. Alman Sol Parti Die Linke üyesi olan Hunko'nun Güneydoğu'de gezip 'Hayır' kampanyası yaptığı ve PKK destekçisi olduğu ortaya çıktı.



DARBECİ HUNKO
Seçimin şaibeli olduğunu söyleyen Alman Linke Partisi üyesi Andrej Hunko'nun PKK'nın sözde paçavrasını eline alıp Almanya'daki terör örgütü gösterilerine katıldığı tespit edildi. Hunko, Ukrayna'da 2014'te yapılan referandumu bizzat yerinde seyretmişti. Hunko, ülkenin ikiye bölünmesi için muhaliflerle çok sıkı çalışmalara katılmıştı.