Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya mitinginde 'eyalet sistemi' tartışmalarına son noktayı koydu, 'Gündemimizde yok ve olmayacak' dedi.

Giriş Tarihi 14 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 14 Nisan 2017, 16:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Konya ile aramıza kimseyi sokmayız. Biz Konya ile birbirimizi tanırız. Bizim Konya ile gönül bağımızın kökleri Selçuklu'ya kadar gider.Ankara'da şu anda kullandığımız Cumhurbaşkanı Külliyesi'nin kurcusu olduğum partinin Ankara'daki genel merkez binasını ve daha çok eseri Selçuklu motifleriyle modern binalar olarak inşa ettirdik. Hamdolsun bu tarz milletimiz tarafından da benimsendi. Artık ülkemizde bu tarz binaların yükseldiğini görüyoruz

EYY GAFİL, HADDİNİ BİL HADDİNİ!
Biz Konya'nın geçmişine ve bugüne sahip çıkarken CHP'nin Konya vekilinin söylediği sözleri duydunuz değil mi? Evet diyenleri İzmir'den denize dökeceklermiş. Eyy gafil, haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, patlatırlar enseni. Sen bu milleti ne zannediyorsun? Eminim Konyalı bu densize pazar günü haddini bildirecektir.CHP Genel Başkanı, eski Genel başkanları ve vekilleri olarak pusulayı şaşırmış durumda. Milletimizin özü çürük olanlarla işi olmaz.

BU HAYSİYET VE ŞAHSİYET FUKARALARI...
Göbeğini kaşıyan adam, bidon kafalı, makarnacı diyerek bu millete hakaret edip memleketin yönetiminde söz sahibi olma dönemi bitiyor. Bundan sonra hükümetler otel lobilerinde, Güneş Motellerde şurada burada, medya patronun yanındaki pazarlıklarla değil sandıkta doğrudan milletle olacak. Milletin gönlüne girerek ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanının bu zihniyetten çıkması mümkün değildir. Hz. Mevlana ne diyor: "İki şey mühimdir, birincisi okyanus gibi bol haysiyet, ikincisi Elif gibi dimdik şahsiyet"... Konya 16 Nisan'da bu haysiyet ve şahsiyet fukaralarına dersini vermeye hazır mı? 16 Nisan Pazar akşamı inşallah bu ülkenin bayramı olacak. Bunu anlamayanlar olabilir, varsın anlamasınlar. Benim milletim anlıyor ya, bu önemli.

MUTLAKA SANDIĞA GİDİN
Artık hükümetler medya patronlarının yalılarındaki pazarlıklarla değil sandıkta kurulacak. Pazar akşamı inşaallah bu ülkenin bayramı olacak. Bu tarihi bir devrim. Sandıklara sahip çıkacağız. İhmal yok aman ha! Her aşamada dikkatli olun. Sakın sağda solda söylenenlere kulak asmayın. Aklınıza takılan bir şey varsa sandık görevlilerine sorun.

SEN KİMSİN YA? HADDİNİ BİL
Avrupa'nın AGİT örgütü var. Kalkmış EVET çıkarsa burada sıkıntıların olduğu anlamına gelir diyor. Sen kimsin ya? Haddini bil!

BENİ NE DE ÇOK SEVİYORMUŞ
Kılıçdaroğlu neyiniz eksikti de anayasayı değiştiriyorsunuz diyor. Soru doğru da soranın niyeti doğru değil. Erdoğan'dan sonrası ne olacak diyor. Meğer beni ne kadar seviyormuş ya!

TEK AMAÇLARI HİZMETLERİ SABOTE ETMEK
Her fırsatta anayasa mahkemesini yol ettiler. Sanmayın amaçları hukuku korumak, tek gayeleri hükümeti iş yapamaz hale getirmekti. Sürekli gensoru veriliyordu. Bundan sonra gensoru yok. Bu hak milletin. Bunların en büyük hedefleri hizmetleri sabote etmekti. Biz en başından beri anayasa değişikliğini kendimiz için değil ülkemizin geleceği için istediğimizi söylüyoruz.

Anayasa ve yönetim sistemi meselesi bugünün konusu değildir. Son 6-7 yıldır bu konu gündemden düşmemiştir. MHP sağolsun sayın Bahçeli bu pakete destek verdi de meseleyi milletimizin önüne getirdik. Keşke CHP de içinde yer alsaydı ama almadı. Bunlar beyaza siyah demekle maruftur. Gelin 16 Nisan'da ülkemizi yeni yönetim sistemine kavuşturalım.

SAADET PARTİLİ HANIM KARDEŞLERİM O ZATIN MAKAMINA GİTMİŞ! ÇOK ÜZÜLDÜM
Artık kifayetsiz genel başkanlara mecbur değilsiniz. Denize dökeriz diyen zat vardı ya! Saadet partili bazı hanım kardeşlerim bu zatı makamına gitmiş makamında ziyaret etmiş. Çok üzüldüm.

PAZAR GÜNÜ BATI'YA DA CEVAP VERECEKSİNİZ
Türkiye içerde ve dışarda çok büyük saldırılara maruz bırakıldığı bir dönemden geçiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bu milletten daha güçlü değiller. Pazar günü Batı'ya da cevap vereceksiniz. Unutmayın!

YA SİLAHLARINI GÖMECEKLER YA YOK OLACAKLAR
20 ayda 11 bin teröristi etkisiz hale getirdik. Girdik inlerine daha da gireceğiz. Bunları sıfırlayacağız. Tüm silahlarını ya gömecekler ya da yok olacaklar. Tüm terör örgütlerinin başlarını ezmek üzerimize vacip.

İDAM GEÇMEZSE DE SON SÖZÜ MİLLET SÖYLER
Ben inanıyorum ki bu talebiniz meclisten geçer. Geçerse ben onaylarım. Geçmezse de inanıyorum ki AK Parti ve MHP bir gensoru ile ne yapar? Bunu size getirir. Son sözü yine millet söyler. Siz söylersiniz. Kararı siz verirsiniz.

ÜNİTER YAPININ EN BÜYÜK SAVUNUCUSUYUM;FEDERASYON DİYE BİR GÜNDEMİMİZ YOK
Şimdi son günlerde bir dedikodu var. Dilden dile dolaşıyor. Üniter yapı tartışması. Türkiye'nin üniter yapısının en büyük savunucusu en başta gelen müdafii en başta şahsım oldu biz olduk. Federasyonmuş, şuymuş buymuş, hiçbiri bizim gündemimizde yoktur. Olamaz. Bunların bir çoğu zaten tarih oldu. Siyaset artık güncelleniyor. Cumhurbaşkanlığı forsumuzda temsil edilen tüm devletlerimizle gurur duyuyoruz. Selçuklu ile, Osmanlı ile Cumhuriyetimizle iftihar ediyoruz.