Vandallar

Almanya her fırsatta ifade özgürlüğü, medeniyet dersi verdi. İstemedikleri konularda ise tüm barbarlığını gösterdi. Tayyip Erdoğan’a destek için Berlin Maratonu’na katılan Alman gazeteci Martin Lejeune saldırıya uğradı. Alman polisi ise bunu görmezden geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Nisan 2017 Güncelleme 03 Nisan 2017, 01:56
Vandallar

İÇİNDEKİLER

Almanya'nın iki yüzlülüğünü ortaya çıkardığı için Alman hükümeti tarafından faşist uygulamalarla cezalandırılan Alman gazeteci Martin Lejeune, bu kez de Berlin Maratonu'nda saldırıya uğradı. Binlerce kişinin katıldığı maratonun halk koşusu ayağına katılan Martin, burada da tepkisini ortaya koydu. Bir grup Alman vatandaşı, PKK propagandası nedeniyle Türkiye'de tutuklu bulunan kendi ajanları Deniz Yücel'in serbest bırakılması için kampanya yaparken karşılarına Martin çıktı. Bu grup yarışa katılanlara "FreeDeniz" (Deniz'i serbest bırakın) tişörtü dağıtmaya çalışırken kimse bu tişörtü giymek istemedi. Martin ise tişörtü alıp üzerinde 'FreeDeniz' yazan kısmı makasla kesti. Bu şekilde yarışa katılan Martin Lejeune elinde bir Tayyip Erdoğan posteriyle yarışa başladı. Ancak daha ilk metrelerde Alman vatandaşlarının saldırısına uğradı.

SALDIRGAN KOŞMAYA DEVAM ETTİ
Martin'e hakaret eden bir kişi, Alman gazeteciye yumruklar atıp hızla oradan uzaklaştı. Gözlüğü ve burnu kırılan Martin, kan içinde polis noktasına gitti. Durumu polise anlatan Martin, Alman polisinin haksız ithamlarına da maruz kaldı. Alman polisi kendi vatandaşının uğradığı saldırıyı görmezden geldi. Sadece Martin'e vuran kişinin yarış numarasını alan polis, Alman gazeteciye ise "Bu işi kendin planladın. Sana inanmıyoruz" dedi. Can Dündar için "O Alman hükümetinin koruması altında. Onun ofisi önünde bulunamazsınız. Yoksa sizi tutuklarız" diyen Alman polisi, saldırıya uğrayan Martin'in şikayetini ise dikkate bile almadı. Martin Lejeune bu durumu sosyal medya hesaplarında paylaşırken, Avrupa'da yaşayan binlerce Türk kendisine destek verdi. Gazetemiz haber müdürü Mevlüt Yüksel'e Berlin'de yardım ettiği için Alman hükümeti tarafından işsizlik maaşı kesilen Lejeune ise bundan sonra da Alman hükümetinin ikiyüzlülüğünü, faşist uygulamalarını göstermeye devam edeceğini açıkladı.


1- Tepkisini ortaya koydu​


2- Erdoğan'a destek çıktı


3-Saldırdılar


4-Polis ilgilenmedi


MEVLÜT YÜKSEL