Öksüz değilmiş!

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri İmamı’ydı! 15 Temmuz’da yakalandı ancak esrarengiz şekilde serbest bırakıldı. Darbeden 6 gün sonra ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından telefonla arandığı ortaya çıktı. Türkiye Adil Öksüz’ü ararken TAKVİM önemli bilgilere ulaştı! Buna göre hayalet adam, ABD’ye kaçmak için biletini ayırtmıştı. Gözaltına alındığı gün ise kendisini ziyaret eden gizemli bir emniyet müdürü vardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mart 2017 Güncelleme 31 Mart 2017, 02:09
Öksüz değilmiş!

İÇİNDEKİLER

Küresel terör, 15 Temmuz gecesi Türkiye'de sahneye çıktı. Halkı ve onun seçtiği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Türkiye, Fetullahçı Terör Örgütü'nün kanlı planını bertaraf ederken gözler Ankara'ya odaklandı. Çünkü darbenin üssü Ankara Kazan'daki Akıncı'ydı. Hain girişimin bizzat Akıncı Üssü'nden yürütüldüğü saptandı. Darbe başarısız olunca üste bulunanlar gözaltına alındı. Onlar arasında son derece ilginç bir profil vardı! O profil Adil Öksüz adlı zanlıydı! Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi olan Öksüz, "Arsa bakmıştım" şeklinde bir savunma yaptı. Bu savunmanın ardından serbest kaldı! Arsa bakmaya giden Öksüz'ün hiç de normal biri olmadığı anlaşıldı. Çünkü Öksüz, FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı'ydı.

BOZDAĞ: ARAYANLAR BELLİ!
16 Temmuz sabahı gözaltına alınan Öksüz, 18 Temmuz'da sabaha karşı serbest bırakıldı. Ankara'dan İstanbul'a uçup sırra kadem bastı. Türkiye 9 aydır Adil Öksüz'ü ararken, önceki gün önemli bir gelişme yaşandı. Öksüz'ün darbeden 6 gün sonra yani 21 Temmuz'da ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından arandığı ortaya çıktı. Büyükelçilikten yapılan açıklamada, "Kendisini vizesinin iptali olduğu bilgisini vermek için cep telefonundan arayıp bilgilendirmeye çalıştık" ifadeleri kullanıldı. Bu görüşmenin kayıtlarının ise Akıncı Üssü iddianamesinde yer aldığı anlatıldı. Bin 600 sayfalık iddianame savcılık tarafında tamamlanırken, TAKVİM önemli bilgilere ulaştı. Buna göre Öksüz, darbe girişimi sonrasında ABD'ye gitmek üzere önceden ABD biletini ayırtmıştı. Öksüz'ün Temmuz ayı sonuna aldığı promosyon biletin gidiş-dönüş olduğu anlaşıldı. Dönüş gününün ise 15 Ağustos olduğu ortaya çıktı. Öksüz'ün kanlı girişim başarılı olsaydı bu bilet ile ABD'ye gidip Gülen ile görüşeceği sonra da çocuklarını alıp Türkiye'ye dönmeyi planladığı saptandı. Ancak hain kalkışma başarısız olunca Adil Öksüz ABD'ye kaçamadı. Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün aHaber'de katıldığı yayında önemli açıklamalar yaptı. Akdağ, "Adil Öksüz dışında ne kadar FETÖ'cü varsa hepsinin ABD vizesi var. Ancak ABD Konsolosluğu sadece Öksüz'ü aramış! Ayrıca Adil Öksüz'ü kim aradıysa hepsinin bilgisi şu anda dosyada var. İddianame mahkemeye sunulduğunda bütün detaylar ortaya çıkacak" dedi.



AKINCI ABD HATTI
Türkiye genelinde yüzlerce FETÖ soruşturması yapıldı. İddianame hazırlandı. Ancak en önemlisi Akıncı'ydı. FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin hazırlanan iddianame tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin bugün mahkemeye gönderileceği açıklandı. İddianamede yer alan bilgilere göre 15 Temmuz gecesi Akıncı'dan defalarca ABD arandı. İddianamede yer alan en önemli isimler ise şunlardı: Firari Adil Öksüz. Sivil şüpheliler Harun Biniş, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek... Eski Orgeneral ve Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk. Bu arada Öksüz dışında diğer tüm sanıklar tutuklandı.

ESRARENGİZ EMNİYET MÜDÜRÜ
TAKVİM, Adil Öksüz'le ilgili önemli bir bilgiye daha ulaştı. Öksüz, 16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü'nde gözaltına alınıp Kazan'daki Yayla Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Bu sırada Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir müdürü Öksüz'ü ziyaret etti. Ziyaretten sonra Öksüz, Ankara Adliyesi yerine Sincan Adliyesi'ne çıkarıldı. Bu gelişme akıllarda soru işareti bıraktı. Çünkü Yayla Jandarma Komutanlığı'nda bulunan FETÖ'cü diğer 3 sivil (Kemal Batmaz, Harun Biniş, Hakan Çiçek) Ankara Adliyesi'nce tutuklanmıştı. Öksüz'ün Sincan Adliyesi'nde serbest bırakılması dikkat çekti. Öksüz'e karakolda cep telefonunu teslim eden iki astsubay ve karakolda görüştüğü tespit edilen emniyet müdürü hakkında tahkikat başlatıldı.



1) Adil Öksüz 16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü'ndeki tel örgülerden atlayarak Fethiye Köyü sınırlarındaki tarladan firar etmeye kalkıştı. Bu sırada jandarma tarafından yakalandı. "Arsa bakmıştım" yalanını attı. Öksüz yakalandıktan sonra Akıncı Üssü'nde diğer askerlerle gözaltına alındı. Üzerindeki kıyafetler çıkarıldı. Sorgu için beklemeye başladı.



2) Firari Öksüz, 18 Temmuz'da sabaha doğru Sincan Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarıldı. Ancak "sabit ikametgâh sahibi olması ve delilleri karartma imkanı olmaması" gerekçeleriyle serbest bırakıldı. Hiçbir şey olmamış gibi adliyeden çıktı.



3) Hayalet zanlı, aynı günün sabahı İstanbul'a uçtu. Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapıp alandan ayrıldı. O andaki görüntüleri saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Bu görüntülerden sonra Öksüz'den bir daha haber alınamadı.



4) Elini kolunu sallaya sallaya kaçan Öksüz, 18 Temmuz sabahı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan çıkış yaparken güvenlik kameralarına yansıdı. Öksüz'ü karşılayan Ali Kaya ise İzmir'de yakalandı. Ancak ilginç bir şekilde serbest bırakıldı. Kaya da kayıplara karıştı.