FETÖ’nün 'Kahl'amanı

Alman gizli servisi BND, FETÖ’yü savunmakla kalmadı. Ülkelerinde yaşayan teröristlere “MİT sizi izliyor. Türkiye’ye gitmeyin. Tutuklanırsınız” bilgisini verdi. Bu da yetmedi. MİT mensuplarını yakalamak için soruşturma başlatıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2017 Güncelleme 30 Mart 2017, 02:12
FETÖ’nün ’Kahl’amanı

İÇİNDEKİLER

Yıllardır DHKP-C, PKK, MLKP gibi kanlı terör örgütlerine ev sahipliği yapıp destek veren Almanya, Türkiye'de faaliyet gösteren son terör örgütü FETÖ'ye de sonuna kadar sahip çıktı. Birçok FETÖ'cüyü barındıran, iltica taleplerini geri çevirmeyen Almanya, ülkelerinde yaşayan teröristleri korumak için gizli servisi BND'nin imkanlarını da sonuna kadar kullandı. BND'nin başkanı Bruno Kahl, geçtiğimiz günlerde 15 Temmuz'un arkasında FETÖ'nün olmadığını söylerken, BND ajanlarının FETÖ'nün ikinci ismi Mustafa Özcan'la defalarca görüştüğü ortaya çıkmıştı. BND bu kez de ülkesindeki tüm FETÖ'cüleri korumaya aldı. Türk yetkililerin ve MİT'in Almanya'da yaşayan FETÖ üyelerini isim isim, adres adres belirlediğini iddia eden BND, 300 FETÖ'cüye ve 200 kadar dernek, okul gibi kurumlara uyarılarda bulundu. Alman Federal Haber Alma Servisi bu bilgiyi Anayasayı Koruma Teşkilatı, Federal Savcılık, Federal Asayiş Dairesi, polis ve Eyaletlerin Anayasayı Koruma Teşkilatları'na (LKA) gönderdi.

MERKEL'İN PARTİSİ SAHNEDE
Bu gelişmelerin ardından Aşağı Saksonya ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletleri listede yer alan kişileri uyardı. İsmi açıklanmayan bir LKA sözcüsü, bu kişilerin Türk topraklarına ve Almanya'daki Türk temsilciliklerine girmesi durumunda sıkıntı yaşayabilecekleri konusunda uyarıldığını söyledi. Ancak terör sevici Almanlar bununla da kalmadı. Almanya'da Federal Savcılık salı günü, "Gülen yandaşlarını izlediği" yönündeki suçlamalara ilişkin olarak MİT hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Başbakan Angela Merkel'in partisi CDU Sözcüsü Patrick Sensburg ise "Ajanlar bulundukları takdirde mahkemeye verilmelidir. Diplomatik pasaportu olanların akreditasyonları iptal edilmeli ve bu şahıslar sınır dışı edilmelidirler" dedi.