Kendi işinize bakın

Başbakan Yıldırım, “Avrupa’da Erdoğan düşmanlığı moda oldu. Kendi işinize bakın. Herkes yerini yurdunu bilsin” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2017 Güncelleme 29 Mart 2017, 00:00
Kendi işinize bakın

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan referandumu için dün Anadolu'nun iki önemli şehrinde konuştu. 13'üncü yüzyılda Türkçe'nin gelişmesinde büyük öneme sahip Karamanoğlu Mehmet Bey'in memleketi Karaman'a giden Yıldırım, ardından da 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde vatan haini Semih Terzi'yi vurarak kilit bir rol oynayan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in memleketi Niğde'ye geçti. İşte Yıldırım'ın açıklamaları:

Karaman, Türkçemiz, gönül dilimiz, devlet dilimizin kutlu şehri. Büyük Devlet Adamı Karamanoğlu Mehmet Bey'in, Yunus Emre'nin, Hazreti Mevlana'nın anası Mümine Hatun'un şehri. Piri Reis'e fetihleri için feyz veren şehir. Karaman istiklal mücadelemizin, Kut'ül Amare'nin, Alçıtepe'nin muzaffer komutanı Kazım Karabekir'in şehri Karaman.

Kılıçdaroğlu'nda gün görmemiş yalanlar var. Bu sabah diyor ki, "Bu değişiklik olursa, sadece Cumhurbaşkanı, sadece vali, sadece Büyükelçi Türk bayrağı taşıyacak, başka kimse taşımayacak". Şu bayrakları bi kaldırın da Kılıçdaroğlu görsün.

Bu bayrağa laf edenin, bu bayrağa göz dikenin canına okur Karaman. Bu ezanlar dinmez, bu bayrak inmez. Aşağı mahallede bir yalan söylüyor, yukarıya gelmeden bir yalan daha.

Hem 'evet' diyenlere vatan haini diyeceksin, hem de kalkıp 'hayır' diyenler "şöyle böyle demiyor" diye istismar edeceksin. Meydanlara çık 'evet oyu verenler haindir' cümlesinin hesabını ver.

Türkiye demokratikleşmeler yolunda mesafeler katettikçe Avrupa'da ırkçı söylemler gün geçtikçe artmaya başladı. Erdoğan düşmanlığı moda oldu. PKK'nın, FETÖ'nün adamları rahatça 'hayır' propagandası yapıyor, "hayır hayır" diye sokak sokak dolaşıyor. Bölücü başının posterlerini taşıyor ama 'evet' demek yasaklanıyor.

54 yıldır ha bugün ha yarın, üye olacak diye AB, Türkiye'yi AB oyalıyor. Türkiye'nin iç meselesi olan bu halk oylaması konusunda Avrupa'yı uyarıyorum, iç işimize karışmayın, kendi işinize bakın. Herkes yerini yurdunu bilsin.