Hayaller 1 milyon gercekler 15 bin

Kim Milyoner Olmak İster’de 250 bin liralık soru açıldı; nefesler kesildi... Jokerini 1 milyonluk soruya sakladığını söyleyen Emre Toraman ne yazık ki yanlış cevap verdi. 15 bin lirayla yarışmadan ayrıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2017 Güncelleme 29 Mart 2017, 00:00
Hayaller 1 milyon gercekler 15 bin

İÇİNDEKİLER

ATV'nin reyting rekortmeni yarışma programı 'Kim Milyoner Olmak İster'de yine heyecan doruktaydı. Murat Yıldırım'ın sunduğu 12 sorudan oluşan yarışmaya İstanbul'dan katılan 30 yaşındaki Emre Toraman 250 bin lira ödüllü 11'inci soruya kadar ilerledi. Murat Yıldırım, "Kullanmakta olduğumuz takvime göre hangisi tarihte yaşanmış gerçek bir gündür?" sorusunu sordu. Toraman, "Hep beraber 1 milyonluk soruyu görelim istiyorum. Kendim için şımarıklık yapıp telefon jokerini oraya saklamak istiyorum. Yarışmanın hakkını vermiş olurum" dedi ve telefon joker hakkını kullanmadı. Uzun süren hesaplamalar sonucu Toraman, D şıkkını yani '29 Şubat 1900' cevabını verdi. Bu cevap, Emre Toroman'a 250 bin liralık ödülü kaybettirdi. Aynı zamanda 1 milyonluk soruyu da göremedi. Yarışmadan çekilmediği için 125 bin lirayı da alamayan Toraman 15 bin lirayla ayrılmak zorunda kaldı. Yanlış cevap Murat Yıldırım'ın yanı sıra stüdyodaki konuklar ve ekran başındaki izleyicilerde de hayal kırıklığı yaşattı.

DOĞRUSU 'A' ŞIKKI
"Kullanmakta olduğumuz takvime göre hangisi tarihte yaşanmış gerçek bir gündür?" sorusunun doğru cevabı 29 Şubat 1600 olarak açıklandı. Matematikçiler artık yılı bulmak için verilen rakamın 4'e ve 400'e tam bölünmesi gerektiğini söyledi. Yarışmacı Emre Toraman'ın katılımıyla, Murat Yıldırım sunuculuğunda ilk kez 1 milyon liralık sorunun eşiğinden dönüldü. Toraman yarışmadan çekilmesi halinde 125 bin lira kazanacaktı.



Yarışmaya İstanbul'dan katılan 30 yaşındaki Emre Toraman telefon jokeri hakkı da bulunmasına rağmen 11. soruyu yanlış cevapladı ve 250 bin liralık ödülün kapısından döndü.



Artık yılı bulmak için verilen rakamın 4'e ve 400'e tam bölünmesi gerekiyor. Bunu ise şıklardan sadece 1600 rakamı karşılıyor. Sunucu Murat Yıldırım'ın cevap yanlış çıktığında yaşadığı üzüntü ekrana böyle yansıdı.