Boydaklar’ın para cuntası

Astsubay Ömer Halisdemir’i şehit eden cunta, 15 Temmuz gecesi Diyarbakır’dan havalandı. Hainlere yardım eden ise Kurmay Albay Bülent Gürdoğan’dı! MASAK raporuna göre Gürdoğan, 25 Nisan 2016’da Boydaklar’la temas sağladı. Memduh Boydak ve Bekir Boydak’tan 2 işlemde toplam 6 milyon lira havale aldı. Ardından aynı parayı tek seferde Şükrü Boydak’a yolladı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2017 Güncelleme 25 Mart 2017, 02:04
Boydaklar’ın para cuntası

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz'un en kritik şehirlerinden biri Diyarbakır'dı. Çünkü Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden hainler o gece Diyarbakır'daki üsten havalanmıştı. İşte FETÖ'ye yönelik Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame tamamlandı. İddianamede Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli general ve albaylara ilişkin inanılmaz bilgiler yer aldı. 2'nci Birleştirilmiş Hava Hareket Merkezi Amiri Kurmay Albay Bülent Gürdoğan ile Boydak Ailesi arasındaki bağ da bu iddianame ile kanıtlandı. Söz konusu bağ, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından kanıtlandı.

RESMEN ORTAK ÇIKTILAR
MASAK tarafından hazırlanan raporda tutuklu sanık Gürdoğan ile Memduh Boydak ve Bekir Boydak'ın kanlı darbe girişiminden 3 ay önce temas sağladığı anlatıldı. Rapora göre Gürdoğan, 25 Nisan 2016'da Memduh Boydak ve Bekir Boydak'tan 2 işlemde toplam 6 milyon lira havale aldı. Gürdoğan, aynı tarihte Şükrü Boydak'a tek işlemde 6 milyon lira yolladı. Rapora göre albayın akrabalarının da Boydak grubuyla yakın ilişkisi vardı. Bu gelişmelerin ardından dün Boydak ailesinin avukatları bir açıklama yaptı. Şu ifadeler kullanıldı: "Hes Hacılar Elektrik Sanayi Ticaret Anonim hisseleri, Boydak Grubu dışında Gürdoğan Grubu diyebileceğimiz 4 aile arasında paylaşılmaktadır. Hes Hacılar şirketinde 2016 yılına kadar birkaç defa sermaye arttırımı yapılmıştır. Bu sermaye artırımlarına zaman zaman bazı ortaklar katılamamış onlar adına sermaye borcu diğer ortaklar tarafından ödenmiştir. Bu sebeple Hes Hacılar ortaklarından Bülent Gürdoğan da diğer ortak müvekkilimiz Şükrü Boydak'a borçlanmıştır. 2016'da Bülent Gürdoğan'ın hisselerinin devri için Memduh ve Bekir Boydak'ın hesabından para yoluyla transfer yapılmıştır." Bu açıklama ise Gürdoğan ile Boydaklar'ın ortak olduğunu kanıtladı.

TERZİ İÇİN SEFERBER OLDU
Savcı iddianamede Albay Gürdoğan'ın eylemlerini de tek tek yazdı. Buna göre Gürdoğan, 15 Temmuz'da Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'ndeki MİLSEC telefonundan general Kemal Mutlum'u aradı. Darbeci Semih Terzi ve yanındaki birliği Ankara'ya götürmek için uçak istedi. Terzi ise uçaklarına kalkış izni vermeyen Albay Özkan Edip Akgülay'a baskı kurmaları konusunda Gürdoğan'ı kullandı. Gürdoğan da darbeci Terzi'nin isteğini yerine getirmek için tüm yetkililerini seferber ederek darbecilere destek sağladı.

Memduh Boydak, Bekir Boydak ve Şükrü Boydak, Kayseri'de FETÖ operasyonu kapsamında tutuklanmıştı. Boydaklar, FETÖ/PDY terör örgütüne finans sağlama ve bu örgütle irtibatlı olmakla suçlanmıştı. Ayrıca Boydaklar'a ait olan şirketlere de kayyum atanmıştı.


Şükrü Boydak


BEKİR BOYDAK