Başbakan'dan CHP'ye "Bu millet yemez" çıkışı

Başbakan Yıldırım Burdur'daki mitingte "Birdenbire kuzu taktikleri yapıyor. Eski CHP'yi sanki millet unuttu. Böyle kuzu, süklüm püklüm hiç sesini yükseltmiyor, hakaret etmiyor, aklı sıra millete böyle mazlum, masum görünerek kandıracağını zannediyor. Hadi oradan, bu millet yemez." sözleriyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çıkıştı.

Giriş Tarihi 24 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 24 Mart 2017, 16:29
Başbakan’dan CHP’ye Bu millet yemez çıkışı

İÇİNDEKİLER

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Gelişmiş ülkelerde anayasalar ülkenin önünü kapatmak değil, önünü açmak, daha kolay yönetilmesini sağlamak için kullanılır. Bizim anayasamız ise ülkenin, memleketin, seçimlerin önünü tıkamak için kullanılır. Şimdi zaman bunu değiştirme zamanıdır." dedi.

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması için partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Meydandaki coşkunun büyük Türkiye'nin habercisi olduğunu belirten Yıldırım, demokrasiyi taçlandırmak için 16 Nisan'a doğru gün saydıklarını, birlik, beraberlik, kardeşlik, demokrasi, gelecek, büyük ve güçlü Türkiye için "Evet" diyeceklerini vurguladı.

"MİLLETTEN BAŞKA HİÇ KİMSENİN SÖZÜ GEÇMEYECEK"
Başbakan Yıldırım, 16 Nisan'da mührün millete geçeceğine işaret ederek, "Kurulduğumuz günden bu yana 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışından hiç ayrılmadık. Tek adres, tek durak millet oldu. Tek dayanağımız milletimiz oldu. Sırtımızı birileri gibi terör örgütlerine yaslamadık, sırtımızı vesayet odaklarına dayamadık. AK Parti, Anadolu insanının siyasetteki baba ocağı oldu. Her vatandaşa, herkese kapımız açık oldu. Siz istediniz, sizin istediğinizi yaptık. Onlar konuştu, AK Parti hizmetleri, eserleri konuşturdu. 15 yıldır devam eden bu kutlu yürüyüşümüz şimdi milletin efendi, patron olduğu koltukla taçlanacak. Yeni anayasa öyle bir değişiklik getiriyor ki tek bir patron var, o da millet. Milletten başka hiç kimsenin sözü geçmeyecek." diye konuştu.

Yıldırım, geçmiş dönemde vesayet odaklarının milli iradenin önüne geçtiğini, ülkenin başbakanı ve bakanlarını darağacında kaybettiğini anımsattı.

Ülkenin nice gençlerini terör olaylarında yitirdiğini anlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Bu ülke çok vakit ve imkan kaybetti. Bu anayasa ile eğer devam edersek kayıplarımız artarak devam edecek. Önümüzde darbeden kalma 82 model bir anayasamız var. Bu anayasa artık yürümüyor, yolda kalıyor. Milleti de yolda bırakıyor. Artık bu anayasadan Türkiye'ye, gençlere, kadınlarımıza fayda gelmiyor." ifadelerini kullandı.

"KALKINMA İÇİN MUTLAKA TEK BAŞINA İKTİDAR ŞART"
Yıldırım, 2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir hukuk garabeti yaşandığını anımsatarak, sözlerine şöyle devam etti:

"O dönemde AK Parti'ye, milletin partisine cumhurbaşkanlığı seçimi yaptırmadılar. Bir icat yaşadık. Bunu neye dayanarak yaptılar? Anayasaya dayanarak yaptılar. Gelişmiş ülkelerde anayasalar ülkenin önünü kapatmak değil önünü açmak, daha kolay yönetilmesini sağlamak için kullanılır. Bizim anayasamız ise ülkenin, memleketin, seçimlerin önünü tıkamak için kullanılır. Şimdi zaman bunu değiştirme zamanıdır. Öncelikli olarak istikrar, kalkınma için mutlaka tek başına iktidar şart. Artık yüzde 30-35'ler ile iktidar devri kapanıyor. Sandığa gidecek millet, kime oy verecekse yüzde 50 ve daha yukarı oy verecek. Yüzde 50'nin altında kimse seçim kazanamayacak. Yani oy verenlerin sayısının yarısından bir fazlası oy alan cumhurbaşkanı seçilecek."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "16 Nisan'a 'evet' demek, 'cuntaya dur' demek, 'PKK'ya, FETÖ'ye, terör örgütlerine dur' demektir. 16 Nisan'dan sonra hiç kimse sizin verdiğiniz yetkiyi gasbedemeyecek, patron sadece millet olacak." dedi.

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Mevcut hükümet sistemiyle Türkiye'nin maalesef sürekli sorunlarla ve krizlerle uğraştığını belirten Yıldırım, "Medya, geçmişte bu ülkede manşetlerle hükümet kurdurttu, manşetlerle hükümetleri indirtti. Otel odalarında milletvekili pazarlıklarını siz iyi bilirsiniz. Çok partili hükümetler ülkenin derdine çare üretemediler, dertlerine dert ilave ettiler." diye konuştu.

Muhtıralarla hükümetlerin yıkıldığını ve kurulduğunu, darbelerle seçilmiş hükümetlerin iş başından uzaklaştırıldığını anlatan Başbakan Yıldırım, cumhurbaşkanlığı seçimi, başbakan ve cumhurbaşkanları arasındaki krizlerde ülkenin hep kaybettiğini belirtti.

Son 14 yılda AK Parti'nin bir yandan kalkınma, büyüme ve hizmet için çalıştığını, bir yandan da engellerle uğraştığını vurgulayan Yıldırım, "Cumhurbaşkanı seçelim, dedik, 'olmaz seçemezsiniz.' 367 icadıyla önümüzü kestiler, darbe senaryoları hazırladılar, Balyoz, Ergenekon, Cumhuriyet mitingleriyle halkın iradesini engellemeye çalıştılar, muhtıra verdiler. Ulusal ve uluslararası basınla sürekli üzerimize geldiler." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, 17 Aralık'ta seçilmiş hükümete darbe yapılmaya, o dönemde Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın işbaşından indirilmeye çalışıldığını kaydetti.

"PATRON SADECE MİLLET OLACAK"
Terör saldırılarıyla sürekli hükümetin yıpratılmaya çalışıldığına işaret eden Yıldırım, "En son 15 Temmuz'u hatırlıyorsunuz. FETÖ'cular, alçak teröristler milletin silahlarını milletin üzerine kullanıp, demokrasimizi yıkmaya, parlamentomuzu lağvetmeye ve ülkemizi işgal etmeye kalktılar." dedi.

Yıldırım, hükümete yetkiyi milletin verdiğini ifade ederek, bu çetelerin, cuntacıların ve "Medya" denen bazı kuruluşların, onlarla hareket eden terör örgütlerinin seçilen hükümete ayar vermeye çalıştığını bildirdi.

Başbakan Yıldırım, alandaki vatandaşlara şöyle seslendi:

"Bu gidişe dur dediniz, 15 Temmuz'da sokaklara indiniz, ay yıldızlı bayrağı göklere çıkardınız, teröristleri yerin dibine batırdınız."

Bir daha bunların yaşanmaması ve sürekli istikrar için artık kararın ve sözün millette olduğuna dikkati çeken Başbakan Yıldırım, "16 Nisan'a 'evet' demek, 'cuntaya dur' demek, 'PKK'ya, FETÖ'ye, terör örgütlerine dur' demektir. 16 Nisan'dan sonra hiç kimse sizin verdiğiniz yetkiyi gasp edemeyecek, patron sadece millet olacak." dedi.

"KILIÇDAROĞLU, KENDİNE GEL"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir konuşmasındaki "Bu referandum 'Evet' ile sonuçlandırılırsa, Türkiye'de muhtarlıklar kaldırılacak" sözlerini aktaran Yıldırım, kendisini dinleyenlere buna inanmamaları gerektiğini bildirdi.

Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun "Bu referandumdan sonra başkent, Ankara'dan İstanbul'a taşınacakmış" dediğini aktararak, milletin buna inanmadığını vurguladı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun "18 yaşta milletvekili olunur mu?" şeklindeki eleştirisini de hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"İşte gençler burada. Seçerken size 'buyur seç, oy ver' diyor ama seçileceğiniz zaman 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 olmaz, 25 bitecek ondan sonra aday olabilirsiniz. Senin keyfin gelince mi aday olacak bunlar Kılıçdaroğlu, kendine gel. 18-25 yaş arasında 9 milyon gencimiz var, 9 milyon insana sen nasıl 'seçilemezsiniz dersin.' Bir de 'bunlar 18 yaşı askerlikten kurtarmak için getirdiler' diyor. 9 milyonun yarısı kızlarımızdan oluşuyor, Kılıçdaroğlu kadınlarımızı, kızlarımızı yok sayıyor, adamdan saymıyor."