FETÖ'nün hain yapılanmasına ağır darbe

İzmir merkezli 28 ilde yapılan operasyonda 48 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında çoğunluğu ByLock kullanılan 170 kişi hakkında yakalama kararı var.

Giriş Tarihi 23 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 23 Mart 2017, 09:22
FETÖ’nün hain yapılanmasına ağır darbe

İÇİNDEKİLER

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü FETÖ/ PDY üyelerine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir merkezli 28 ilde yapılan operasyonda çoğunluğu ByLock kullanıcısı 48 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 170 kişi hakkında yakalamaya yönelik gözaltı kararı bulunuyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü FETÖ / PDY üyelerine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İzmir emniyet müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele şubesi ekipleri eş zamanlı olarak İzmir merkezli İstanbul ve Ankara'nın da bulunduğu 28 ilde operasyon başlattı.

Baskınlarda 48 şüpheli gözaltına alındı. Toplam 170 kişi hakkında yakalamaya yönelik gözaltı kararı var.

Star'ın haberine göre; Gözaltına alınanların örgütün eğitim kurumları olan ve KHK tarafından kapatılan Yamanlar koleji ile şelale eğitim kurumlara göreve yapan ve çoğunluğu terör örgütü FETÖ/PDY nin şifreli haberleşme uygulamasını kullandıkları belirlenen öğretmenler olduğu bildirildi.

FETÖ'NÜN EMNİYET YAPILANMASINA OPERASYON
İstanbul merkezli 17 ilde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) emniyet yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçmişteki Kanun Hükmünde Kararnamelerle meslekten çıkarılan ve aralarında rütbelilerin de bulunduğu 60 emniyet personelinin, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandıklarının belirlenmesi üzerine çalışma başlattı.

Söz konusu soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli Adana, Afyon, Ankara, Balıkesir, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Mersin, Osmaniye, Uşak ve Yozgat'ta 60 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekiplerin, evlerdeki aramaları sürüyor.

Operasyon kapsamında çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı ve evlerdeki aramalarda bazı örgütsel dokümanların ele geçirildiği bildirildi.