Tam kadro sahaya

Başbakan Yıldırım, eski bakanlarla buluştu. Yıldırım, “Evet oranı fazla ama rehavete kapılmayacağız, tam kadro sahada olacağız. Eski, yeni yok, hepimiz bu partinin ferdiyiz” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2017 Güncelleme 21 Mart 2017, 01:54
Tam kadro sahaya

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım'ın cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması öncesi mesaisi tam gaz. Parti genel merkezinde AK Parti hükümetlerinde görev alan eski bakanlarla bir araya gelen Başbakan Yıldırım, daha sonra partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu topladı. Saat 12.00'de başlaması beklenen MYK toplantısı, 1,5 saat gecikmeli başlamış oldu.

DAVUTOĞLU YOK
25 Şubat'ta da kampanya tanıtım toplantısı sonrasında eski milletvekilleri ile akşam yemeğinde buluşan Başbakan Binali Yıldırım, dünkü kahvaltıda önemli mesajlar verdi. Yıldırım'ın "'Evet'ler 'Hayır'lardan fazla. Elimizdeki veriler bunu gösteriyor. Buna rağmen rehavete kapılmayacağız, çalışmaya devam edeceğiz" dediği belirtildi. Yıldırım, AK Parti'nin bir "vefa hareketi" olduğunu da vurgulayarak "Eski, yeni ayrımı yok. Biz AK Parti kurulduğu günden bu yana bir çok engeli aşarak bugünlere geldik. Bu dava bizim, hepimizin. Bu süreçte de hep birlikte sahada olacağız, çalışacağız. AK Parti'de emeklilik yok" diye konuştu. Toplantıya katılan isimler arasında eski TBMM Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da yer aldı. Davetler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı tarafından iletilmişti. Davet edilen isimler arasında yer alan 11. Cumhurbaşkanı Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış toplantıya katılmadı.

SLOGANLAR AÇIKLANIYOR
Başbakan Yıldırım başkanlığında toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında 16 Nisan referandumuna ilişkin kampanya ele alındı. Kampanyanın sloganlarının revize edilerek gençlere yönelik yeni sloganların hazırlanması kararı alındı. Bununla ilgili AK Parti Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki ekip çalışmalara başlayacak. Yeni sloganların 10 gün içerisinde görücüye çıkması bekleniyor.