Avrupa savaş açtı

Yıllarca Geert Wilders’in partisinde görev aldı. Müslümanlar’a yapılan haksızlıkları görünce İslam’ı seçti ancak siyasetten kopmadı. Hollandalı politikacı Arnoud Van Doorn, Avrupa’nın tüm ikiyüzlülüğünü Yaz-Boz’a anlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mart 2017 Güncelleme 20 Mart 2017, 01:44
Avrupa savaş açtı

İÇİNDEKİLER

Arnoud Van Doorn, bundan 4 yıl öncesine kadar İslam karşıtı, aşırı sağcı Geert Wilders'in partisinde siyaset yapıyordu... Politik kariyerinin başlarında kendisi de İslam karşıtı bir figürdü. 2011'de Wilders'in imza attığı İslamiyet düşmanı 'Fitne' filminden sonra yaptıklarını sorgulamaya başlayan Van Doorn, kısa süre içinde İslam ve Müslümanlar'a karşı tutumuyla bilinen aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nden (PVV) ayrılarak Müslümanlığı seçti. Üyesi olduğu İslami norm ve değerleri merkeze alan Birlik Partisi'yle siyasetten kopmayan Hollandalı politikacı, aHaber'in ses getiren programı Yaz-Boz'a konuştu. Son dönemde Hollanda-Türkiye arasındaki gerginliği değerlendiren Van Doorn, Avrupa'nın Erdoğan'dan korktuğunu söyledi. İşte o açıklamalar:

Avrupa çöküyor. Bunun için Türkiye'ye savaş açtı: Benim görüşüme göre son dönemdeki olaylar sadece Türkiye ile değil İslam'la ilgili olan bir durumdur. Bunun temelinde ise Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılması üzerine Batı Avrupa'da yeniden bir İslami bir etkinin oluşmasını istemeyen Avrupa'nın karar yapıcı liderleri vardır. Avrupa'nın karar yapıcıları ile Avrupa'nın kapitalist sistemi, kendi etkilerini ve pozisyonlarını kaybetmekten korkuyorlar. İslam'la savaşmalarının ve aynı zamanda bu aşamada Türkiye ile savaşmalarının temel nedeni de budur.

Avrupa Erdoğan'ı tehdit olarak görüyor: Türkiye, başkan Erdoğan gibi güçlü bir lidere sahip. O, sadece Türkiye'deki değil dünyadaki Müslümanlar'ı da destekliyor. Bu, Avrupalı liderlerin istemedikleri bir şeydir. Türkiye'yi bir tehdit olarak görüyorlar çünkü İslam dünyası güçlü bir lidere sahip değil. Başkan Erdoğan güçlü bir İslami liderdir. O Müslümanlar'a ve Batı Avrupa'da baskı altında olan Müslüman azınlıklara yardım ediyor.

Avrupa, Türkiye'nin peşinden gelmesini istiyor: Şu anda Avrupa Birliği, Batı Avrupa'da yaşayan insanlar açısından çok popüler değil. Onlar, her zaman Türkiye ile ve Doğu'da ve Ortadoğu'da yer alan diğer ülkelerle Batı Avrupa arasında köprüler kurmak isterler. Ama temel olarak güçlü bir Türkiye istemezler. Onlar diğer küçük üye ülkeler gibi Avrupa Birliği liderlerinin peşinden giden bir Türkiye isterler. Ancak Türkiye gelişiyor, ekonomisi büyüyor, Türk insanının öz farkındalığı artıyor ve güçlü liderleriyle birlikte hareket ediyorlar.

Türkiye güçleniyor: Türkiye'nin etkisi artıyor. Türkiye'nin diğer devletlerle ilişkisi gelişiyor. Ekonomik açıdan önem taşıyan, hava alanları ve limanlar gibi projeleri yaparak ve organize ederek Türkiye yeniden yükseliyor. Bunlar, batının etkisini azaltan hususlardır. Bu yüzden çok rahatsız oluyorlar.


Eskiden ırkçı parti üyesi olan van Doorn şimdi İslamiyet'i rehber edinen Birlik Partisi için çalışıyor.