Pizzayı yedi!

Dolandırıcıların son kurbanı olan profesör Hüsrev Mellah, 2 milyon lirasını kaptırdı. Sahtekarların, profesörün evden ayrılmaması için Mellah’a pizza getirdikleri ortaya çıktı. Polis, parayı bulmak için inceleme başlattı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mart 2017 Güncelleme 19 Mart 2017, 00:00
Pizzayı yedi!

İÇİNDEKİLER

Telefon dolandırıcıları, insanlara kendilerini polis memuru ve savcı olarak tanıttı. Binlerce vatandaşı bu şekilde dolandırıp sinsice emeklerini çaldı. Bazıları yakayı ele verdi. Bazıları ise izini kaybettirmeyi başardı. İstanbul'daki bir çetenin son kurbanı ise İran'daki Tahran Üniversitesi'nde dekanlık yapan Profesör Hüsrev Mellah'tı (92). İddiaya göre sahtekarlar, geçtiğimiz günlerde Mellah'ı aradı. Kendilerini her zamanki gibi polis olarak tanıttı. "Sizinle ilgili önemli bir soruşturma var. Sahte para operasyonunda baskın yapılan bir adreste size ait paralar bulundu. Tutuklanabilirsiniz" yalanını attı! "Bankadaki bütün paralarınızı çekip bize verin. İncelemeye alacağız. Suçsuzluğunuz ancak o zaman ortaya çıkar" diyerek profesörü kandırmayı başardı. 3 ayrı seferde Mellah'ın Sarıyer'deki evine gidip profesörden toplamda 2 milyon lira aldı. Dolandırıcılar adrese son gelişlerinde ise şöyle ilginç bir gelişme yaşandı.

İLK KANDIRILAN O OLMADI
Profesöre "Emniyete gitmeyin. Dışarıya da çıkmayın" dedikleri Mellah'a iddiaya göre yemesi ve evden çıkmaması için bir pizza getirdiği ortaya çıktı! Olayın ardından çok geçmeden dolandırıldığını anlayan Mellah, soluğu emniyette aldı. Polis, 2 milyon lirayı alan dolandırıcıları yakalamak için düğmeye bastı. Şüphesiz tele dolandırıcıların ağına düşen ilk profesör, Hüsrev Mellah olmadı. Prof. Dr. Canan Karatay ve hukuk profesörü Erdener Yurtcan da telefon dolandırıcılar tarafından kandırıldı. Yurtcan tam 4 buçuk milyon dolarını bu sahtekarlara kaptırdı. Ünlü deprem profesörü Halit Demir de dolandırıcıların tuzağına düşmüş, Etiler'deki bir çöp kutusuna 173 bin lira bırakan Demir bir esnafın dikkati üzerine son anda parasını kurtarmıştı. Profesör Yüksel Atagök de geçen yıl tele dolandırıcılara Sarıyer'de 245 bin lirasını kaptırarak dolandırılan profesörler arasında yerini almıştı.

Emir SOMER