Hanım ağalar

Kurdukları saadet zincirleriyle piyasayı milyonlarca lira dolandıran Özlem Akçeşme ile Arzu Mertgil aynı koğuşa düştü. Yenişehir cezaevi çalışanları onlara ‘koğuşun zengin ağaları’ lakabını taktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mart 2017 Güncelleme 17 Mart 2017, 00:00
Hanım ağalar

İÇİNDEKİLER

Bursa'da benzer yöntemlerle birçok kişiyi tuzaklarına düşüren Özlem Akçeşme (46) ile Arzu Mertgil (38), Yenişehir İlçesi'ndeki Yüksek Güvenlikli Kadın Cezaevi'nde aynı koğuşta kalıyor. Bir şirkette 24 yıldır mali müşavirlik yapan Özlem Akçeşme tanıdığı işadamları ve zenginleri, kurum çalışanlarına yönelik oluşturdukları fonlar ile yüksek miktarda kar payı dağıttıklarını söyleyerek, katılmaları için ikna etti. Kısa sürede saadet zinciri oluşturan Akçeşme, para verenlere önce aylık olarak yüzde 8-10 oranında kar payı dağıttı.

HER İŞE AYRI PERUK
Daha sonra kar payını aylık yüzde 25-50'ye çıkaran Akçeşme, bu sayede çok sayıda kişiyi tuzağına düşürdü. Bir işadamı 50 milyon doları gözden çıkarırken, bazıları ise kendilerine ait ve arkadaşlarından aldıkları ödünç paraları daha fazla kazanmak amacıyla Özlem Akçeşme'ye verdi. İşler tersine dönünce de şikayet üzerine Akçeşme önce işinden atıldı, aralık ayında da tutuklandı. Diğer dolandırıcı Arzu Mertgil ise 'Ponzi' adı verilen bir nevi saadet zinciri oluşturarak 60 kişiden 13 milyon lira dolandırdı. Mertgil, işlediği her suçtan sonra tanınmamak için peruklarını değiştirip farklı kıyafetler giyerek bunları sosyal medya hesabından paylaştı.


Mali Müşavir Özlem Akçeşme de işadamları ve zenginleri tuzağına düşürmüştü.

HESAP ZAMANI
İletişim kurduğu kurbanlarının kendisine güvenmesi için evine giden, hatıra fotoğrafı bile çektiren genç kadın, 1 ay önce Mustafakemalpaşa İlçesi'nde yakalandı. Mahkemeye çıkartılan Mertgil de Özlem Akçeşme gibi 'dolandırıcılık' suçundan tutuklandı. Milyonlarca liralık vurgun yapan Akçeşme ile Mertgil, Bursa'nın tek kadın cezaevi olan Yenişehir İlçesi'ndeki Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde kalıyor. İkili, 120'si siyasi olmak üzere toplam 240 kadın hükümlü ve tutuklunun bulunduğu cezaevinde aynı koğuşa düştü. Cezaevi çalışanları, yakında hakim karşısına çıkacak olan Arzu Mertgil ile Özlem Akçeşme'yi 'kadınlar koğuşunun en zengin ağaları' olarak adlandırıyor.