Türk bakanlara kurt teröriste gelince kuzu

Türk bakanlara yönelik faşizan skandala imza atan Hollanda, PKK ve FETÖ’ye ise kucak açtı. İki terör örgütü de bu ülkede serbestçe faaliyet yürütüp örgütlenebiliyor

Giriş Tarihi 14 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 14 Mart 2017, 01:59
Türk bakanlara kurt teröriste gelince kuzu

İÇİNDEKİLER

Türk bakanlara yönelik faşist tavrı ile dikkat çeken Hollanda, teröristlere karşı ise oldukça 'hoşgörülü'. İşte Hollanda'nın günah galerisinden satır başları:
PKK'nın Avrupa'daki organı 'Sürgündeki Kürt Parlamentosu' 1995'te Lahey kentinde kuruldu. Devletten cesaret alan militanlar Türklerden haraç toplamaya çalıştı, vermek istemeyenleri ise tehdit etti. Hollanda Kürt Dernekleri Federasyonu çatısı altında 11 dernek, 4 birlik ve 3 merkez Türkiye'ye karşı faaliyetlerine özgürce devam ederken, PKK'ya sempatizan da devşiriliyor.

FETÖ'YE EV SAHİPLİĞİ
Türk bakanların, Türklerle bir araya gelmesini zorbalık yaparak engelleyen Hollanda, PKK'nın organizasyonlarına ise ev sahipliği yapıyor. 8 Eylül 2016'da terör örgütünün Suriye kolu PYD bu ülkede 'temsilcilik' açtı. 2005'te Murat Karayılan ve Duran Kalkan, üçü Hollandalı dört avukat aracılığıyla PKK'nın terör listesinden çıkarılması için AİHM'ye başvurdu.

FETÖ'cüler de Hollanda'da 'eğitim kurumu' ve 'işadamı derneği' kamuflajı altında faaliyetlerine devam ediyor. Hollanda Genç İş Adamları Federasyonu (HOGİAF) FETÖ'ye finans desteği sağlanmasında aktif rol oynuyor. Federasyon; Den Haag İş Adamları Derneği (DİAD), Utrecht Genç İş Adamları Derneği (UGİAD), Brabant Genç İş Adamları Derneği (BİAD), Twente İşadamları Derneği (TİAD), Rotterdam Genç İş Adamları Derneği (ROGİAD), Amsterdam Genç İş Adamları Derneği (AGİAD), Veluwe ve Overijssel Genç İş Adamları Derneği (VOGİAD) ve Gelderland İş Adamları Derneği'nden (GİAD) oluşuyor.

Ülkede FETÖ'ye yakın şirketler arasında INL Partners B.V. şirketi öne çıkıyor. Medyada ise, Time Media Grubu bünyesindeki Zaman-Dynamique Media'nın çıkardığı Zaman Vandaag, Zaman Hollanda gazeteleri bulunuyor.

FİRARİ SAVCILAR DA BURADA
Hollanda'da FETÖ'ye bağlı 2 lise, 7 ilkokul ve bir dershane var. Inholland Üniversitesi'nde ise FETÖ'nün kontrolünde Girişimcilik Kürsüsü faaliyet gösteriyor. Hollanda Sanat Yetenek Teşvik Vakfı (SANAT) ise FETÖ adına sanat alanında faaliyette bulunuyor.

FETÖ'nün mahrem imamlık yapan örgüt ablalarının Amsterdam, Rotterdam ve Lahey'de bulunan Ebru Vakfı, Rosarium Vakfı, Rijmond Katılımcı Veliler Derneği ve Altın Gençlik Vakfı, Aktif Gençlik Derneği üzerinde iltica talebinde bulundukları öğrenildi. Firari eski savcılar Celal Kara ve Zekeriya Öz'ün zamanının büyük bölümünü Hollanda'da geçirdiği biliniyor. TÜBİTAK raporunu dosyaya koymayan eski İstanbul Başsavcıvekili, Çorum Savcısı Fikret Seçen de Amsterdam'a kaçtı.

SABAH