FETÖ Avrupa'ya üs kurdu

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, teröristlere ev sahipliği yaparak Türkiye ile ilişkilerini sekteye uğratan Avrupa'nın, FETÖ'nün merkezi haline dönüştüğünü söyledi. Yaşanan krizlerdeki FETÖ etkisine dikkat çeken Bakan Avcı, FETÖ’cülerin Almanya ve Hollanda’da bürokraside bazı yerlere geldiğini belirterek "Almanya görüyor ama şimdilik bize dokunmuyor havasındalar” diye konuştu.

Giriş Tarihi 13 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 13 Mart 2017, 07:36
FETÖ Avrupa’ya üs kurdu

İÇİNDEKİLER

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Avrupa ile Türkiye arasındaki krizin derinleşmesinde FETÖ'cülerin ciddi rolü olduğunu söyledi. Avcı, "Almanya'ya, Hollanda'ya, Avrupa'ya kaçmış olan FETÖ'cülerin, daha önce burada yerleşik olan ve uykuda olan örgüt üyelerinin çok sistemli ve Türkiye'deki geçmiş uygulamalarından da bildiğimiz türden faaliyetler içinde oldukları görülüyor. Özellikle medya ve lobi üzerinde etkili olduğu da çok açık. Söylemlerde bile bu zaman zaman hissedilebiliyor. Sosyal medyada etkinlikleri olduğunu görüyorsunuz" dedi.

ALMANLAR GÖRÜYOR
"Bunu Alman devletinin görmüyor olmasını düşünemem" diye konuşan Avcı, "Şimdilik bize dokunmuyor havasındalar ama bunların çıkarları veya hesapları denk geldiğinde, neler yapabildiklerini onlar da görürler" diye konuştu. Avcı, "Çifte vatandaşlık alarak bürokraside de bazı yerlere gelmişler. Ama bunlar aşılır. Zaten benim görüştüklerimde de, bunun farkında olduklarını hissettim" dedi.

FETÖ IRKÇI PARTİYE ÇALIŞIYOR
FETÖ'nün Hollanda imamı Turan Yazır'ın başını çektiği terör örgütünün yapılanmasının ülkede Türkiye karşıtı propagandalara hizmet ettiği ortaya çıktı. Kurdukları vakıflar üzerinden gurbetçileri dolandırmasıyla bilinen belediye meclis üyesi Turan Yazır'ın Hollanda'daki seçimlerde Irkçı PVV Partisi için çalıştı. Baş hainlerden Mehmet Cerit de Türkiye'ye karşı uygulanan politikalara çanak tuttu.

AP: GERGİNLİK ENDİŞE VERİCİ
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt, Türkiye ile Avrupalı ortakları arasında yükselen gerilimin endişe verici olduğunu belirtti. Agramunt, "Türkiye arasında yükselen gerilim bitmeli" dedi. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ise, bazı AB ülkeleri ve Türkiye arasında yaşanan gerginlikle ilgili diyalog çağrısında bulundu. Jagland: "Bu durum demokrasi ve diplomasiye zarar veriyor. Bu gerginliğin daha fazla tırmanmasına izin veremeyiz" diye konuştu.

İNGİLTERE: OLAY ÇOK ÜZÜCÜ
İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Hollanda'daki diplomatik skandala ilişkin, "Bence son derece üzücü. Her iki ülke de NATO ülkesi ve bizim büyük dostlarımız." yorumunda bulundu. Johnson mevkidaşım Mevlüt Çavuşoğlu, şimdi beni aradı. Kendisine çok net bir şekilde eğer gelip benimle öğle yemeği yemek isterse kendisini durduracak hiçbir şeyin olmadığını söyledim" şeklinde esprili bir yaklaşımda da bulundu.