4 yıldızlı sanık

Malatya’daki FETÖ davası dün başladı. Darbenin en rütbeli ismi olan 2. Ordu eski Komutanı Orgeneral Adem Huduti hakim karşısına çıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mart 2017 Güncelleme 08 Mart 2017, 01:50
4 yıldızlı sanık

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz'un en kritik noktalarından biri de Malatya'ydı. Çünkü TSK'nın en önemli birimlerinden olan 2. Ordu Komutanlığı, Malatya'da yer almaktaydı. İşte dün Malatya'daki darbe davasının ilk duruşması yapıldı. Darbenin en rütbeli ismi olan 2. Ordu eski Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile 2. Ordu eski Garnizon Komutanı Avni Angun'un da aralarında bulunduğu 6'sı general 28'i tutuklu, 76 sanığın yargılamasına başlandı. Huduti ve Angun, yoğun güvenlik önlemleri altında Malatya'daki Yakınca Spor Salonu'nda yapılan duruşmaya katıldı. 166 sayfalık iddianamenin özetini okumasının ardından kimlik tespiti yapıldı. Daha sonra da müştekiler yaşadıklarını anlattı.

İDAM, ONLAR İÇİN BİR ÖDÜL OLUR
Müştekilerden Enes Gün, "Vatanımı savunmak için 2'nci Ordu'ya gittim. Bu sırada bize doğru ateş edildi. Kulağımın yanından 5-6 mermi geçti. Elimde silah değil, sopa dahi yoktu. İdam benim gözümde onlar için bir ödül olur. Çünkü onlar tanklarla milleti ezdiler. 248 vatandaşımızı şehit edip, 2 bin 194 kişinin gazi olmasına sebep oldular. Tek seferde ölmelerini değil, acı çekmelerini istiyorum. Sadece beni vuranlardan değil, emir verenlerden de şikayetçiyim" ifadelerini kullandı. Başbakanlık Hukuk Hizmetleri de, bir dilekçeyle Başbakanlığın davaya müdahil olma talebinde bulundu.


Sırrıberk ARSLAN-Tahir ÖZÇELİK