Rakka ve Münbiç neden önemli?

Türkiye'nin ve TSK destekli ÖSO kuvvetlerinin Cerablus ile başlayıp El Bab'a kadar uzanan alanda DEAŞ terör örgütüne ağır darbe vurması ve bölgeyi tekrar güvenli hale getirmesinin ardından gözler  terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD'nin elindeki Münbiç ve DEAŞ'ın başkenti ilan ettiği Rakka'ya çevrildi. Peki Rakka ve Münbiç neden bu kadar önemli?

Giriş Tarihi 01 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 01 Mart 2017, 22:28
Rakka ve Münbiç neden önemli?

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin ve TSK destekli ÖSO kuvvetlerinin Cerablus ile başlayıp El Bab'a kadar uzanan alanda DEAŞ terör örgütüne ağır darbe vurması ve bölgeyi tekrar güvenli hale getirmesinin ardından gözler terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD'nin elindeki Münbiç ve DEAŞ'ın başkenti ilan ettiği Rakka'ya çevrildi.

Türkiye, Fırat Kalkanı herakatında istenen hedeflerinin tümüne ulaşabilmeyi, terör örgütlerinin Türkiye sınırından tümüyle silinmesini, PYD'nin elindeki kantonları birleştirmeye dönük hareketlerini engelleyi, DEAŞ'ın Türkiye sınırından sızmalar yoluyla Türkiye'de saldırı yapmasını engellemeyi ve terör örgütlerinin baskı ile tehdidi sonucu sürgün edilmiş yerel halkın yeniden evlerine yerleştirilmesini amaçlıyor.

Bu amaçlara ulaşmak için yeni operasyonların planlamasını yapan Türkiye, Suriye'de etkin olan çevrelerle bir süredir görüşmeler yapıyor. Peki Rakka ve Münbiç neden bu kadar önemli? İşte Rakka ve Münbiç'in önemi:

RAKKA'DA SON DURUM NEDİR?



RAKKA TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ İÇİN NEDEN ÖNEMLİ?


MÜNBİÇ'DE SON DURUM NEDİR

MÜNBİÇ TERÖR ÖRGÜTÜPKK/PYD İÇİN NEDEN ÖNEMLİ