Yüzsüzlükte sınır tanımadı

Darbeci damarı kabaran Hürriyet “Karargâh rahatsız” başlıklı skandal haberini, dünkü sayısında savunmaya kalktı. Kaynaksız haber için “gazetecilik saikleriyle hareket edildi” derken, attığı başlığı ise savunamadı

Giriş Tarihi 27 Şubat 2017, 00:00 Güncelleme 27 Şubat 2017, 01:54
Yüzsüzlükte sınır tanımadı

İÇİNDEKİLER

Darbe kışkırtıcılığı yaptığı manşetiyle önceki gün gündem olan Aydın Doğan'ın Hürriyet gazetesi, dün de birinci sayfasında o manşeti savunan bir açıklama yayımladı. Haberi yapan Hande Fırat'ın Orgeneral Hulusi Akar'a yönelik eleştiri ve suçlamaları Genelkurmay Başkanlığı İletişim Dairesi'ne sorduğu, aldığı yanıtları da gazetecilik ölçüleri içinde haberleştirdiği belirtildi.



O MANŞETİ SAVUNDU
Cumhuriyet gazetesinin 23 Mayıs 2003 tarihli "Genç subaylar tedirgin" başlıklı manşetini hatırlatan haberi ile gündeme gelen Hürriyet, tepkiler üzerine birinci sayfasından bir açıklama metni yayımlamak zorunda kaldı.

Doğan medyasına bir tepki dahaDoğan medyasına bir tepki daha

Açıklamada, darbe kışkırtıcılığı yapan manşeti savunan Doğan Grubu, haberin son zamanlarda Orgeneral Akar'a yöneltilen eleştirilere dönük yanıtları içerdiğini vurguladı. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hürriyet, bu haberde yalnızca gazetecilik saikleriyle hareket etmiştir. Gazetemizin Ankara Temsilcisi Hande Fırat, habercilik amacıyla Orgeneral Akar'a yönelik söz konusu eleştiri ve suçlamaları Genelkurmay Başkanlığı İletişim Dairesi'ne sormuş, aldığı yanıtları da yine gazetecilik ölçüleri içinde haberleştirmiştir."



O BAŞLIĞI SAVUNAMADI
Hürriyet skandal başlıkla ilgili açıklama (yukarıda) yaptı. Ancak 28 Şubat'ın 20'nci yılında, cuntacıların darbe arifesinde kullanmayı çok sevdiği göndermelerle dolu "Karargâh rahatsız" ifadesini neden kullandığını bir türlü açıklayamadı.