FETÖ üyelerini böyle polis yapmış

Firari FETÖ'cülerden Önder Aytaç'ın polis okulu öğrenci aday mülakatında komisyon başkanlığı yaptığı ve FETÖ'cülere kolay soru sorulması için yeşil, diğer adaylara ise zor soru sorulması için kırmızı kalemle komisyona işaret verdiği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 23 Şubat 2017, 00:00 Güncelleme 23 Şubat 2017, 10:32
FETÖ üyelerini böyle polis yapmış

İÇİNDEKİLER

FETÖ soruşturması kapsamında ByLock kullandıkları gerekçesi ile Kars İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan emniyet amiri ve bir komiserin polis okulu sınavları, komiser yardımcılığı kursları ve pilotaj sınavlarında dönün usulsüzlükleri anlattı.

KIRMIZI KALEM ZOR SORU, YEŞİL KALEM KOLAY SORU!
Gözaltına alınan emniyet amiri E.Ü, 2003 ile 2009 yılları arasında yapılan Polis Okulu Öğrenci Aday Seçme Mülakatlarında görevli olduğunu söyledi. Bu mülakatlarda ise komisyon başkanının Polis Akademisi Dekan Yardımcısı Önder Aytaç'ında komisyon başkanlığını yaptığını belirtti. E.Ü, Aytaç'ın elindeki listeye bakarak kırmızı veya yeşil renkli bir kalem kaldırdığını, kırmızı kalem kaldırıldığında öğrenci adayının başarısız olmasına yönelik zor sorular sorulduğunu, yeşil kalem kaldırıldığında öğrenci adayının başarılı olmasına yönelik kolay sorular sorulduğunu söyledi. E.Ü., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (Akşam)