Vatan evlatları

Türkiye dün 39 evladı için ağladı. Şehitlerden kimi geride 6 aylık ikiz kızlarını bıraktı, kimi hamile eşini, kimiyse nişanlısını... Aralarında tıp öğrencisi de vardı, dolmuş şoförü de... Onlardan geriye ise gözü yaşlı anneler ve çocuklar kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Aralık 2016 Güncelleme 12 Aralık 2016, 01:59
Vatan evlatları

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'taki Vodafone Arena'da oynanan maçın bitiminde dün akşam gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden aralarında sivillerin de bulunduğu 39 vatandaşımız için dün tüm Türkiye ağladı. Kalleş saldırı sonrası ailelerine teslim edilen şehitler de son yolculuklarına uğurlandı. İstanbul'da toprağa verilen Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu, Emniyet Amiri Kadir Yıldırım, polis memurları İlker Uylaş, Adem Oğuz ve Hasan Bilgin için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki binasında tören düzenlendi.

HESABI MUTLAKA SORULACAK
Törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binalı Yıldırım'ın yanı sıra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çok sayıda bakan ve vekil, diğer protokol isimleri ve binlerce vatandaş katıldı. Tören sırasında şehitlerin çocukları ve yakınları; tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Açıkça ifade etmek isterim, burada gözyaşı döken herkesin yüreğine su serpecek şekilde bu saldırıyı yapanlardan tek tek hesap soracağız. Bulundukları bütün delikleri başlarına yıkacağız" diye konuştu. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da saldırıyı gerçekleştiren terör örgütüne hitaben "Siz kimin ve kimlerin köpeğisiniz. Bunu söyleyin bize?" dedi. Törenin ardından, şehit polislerin naaşları, cenaze namazı için Fatih Camii'ne uğurlandı. Polisler buradaki cenaze namazının ardından toprağa verildi. Bu sırada çevredeki vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak terörü lanetledi.



SON KURBAN SELİN
Hain terör saldırısında ağır yaralanan bankacı Selin Çelik hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak dün akşam şehit oldu. Böylece şehit sayısı 39'a yükseldi. Selin Çelik'in Galatasaray Kulübü master yüzücüsü Pelin Çelik'in kız kardeşi olduğu öğrenildi. Çelik'in kuzeni Tankut Karamuk "Selin'den haber alamayınca arkadaşları şüphelenmiş. Hastane hastane dolaşıp bulmuşlar. Sonra bize haber verdiler. Başından büyük yara almış, kol ve bacakta kırıklar vardı. Dolmuşa binmiş. Yolculuk esnasında da bu patlama yaşanmış" dedi. Öte yandan 39 şehidin yanı sıra 13'ü yoğun bakımda 154 yaralının olduğu açıklandı.



BURSALILAR ONA EMANETTİ
İstanbul Beşiktaş'ta 39 şehit ve 154 yaralı ile sonuçlanan alçak terör saldırılarında hayatını kaybedenlerden geriye yürek burkan hikayeler kaldı. Şehitlerden Özel Güvenlik Şube Müdürü şehit Vefa Karakurdu maç için İstanbul'a gelen Bursaspor taraftarlarını Çamlıca gişelerinden aldı. Maç bitiminde de sorunsuz bir şekilde İstanbul'dan çıkışlarını sağlayacaktı ama şehit oldu. Karakurdu'nun Zonguldak'ta yaşayan babası da emekli emniyet müdürü, annesi Sabriye Karakurdu ise emekli bankacıydı. Eşi Emel Karakurdu da İstanbul Beşiktaş'ta öğretmenlik yapıyordu. Bir kızı bir de oğlu vardı.



KARTALYUVASI'NDA ÇALIŞIYORDU
Kalleş saldırıda hayatını kaybedenlerden biri de Vodafone Arena'daki Kartal Yuvası mağazası çalışanı Tunç Uncu oldu. Beşiktaşlı futbolcularla fotoğrafları olan 29 yaşındaki Uncu için dün Zincirlikuyu Camii'nde kılınan namaz ile son yolculuğuna uğurlandı. Tunç Uncu için hem çalışma arkadaşları hem Beşiktaşlı futbolcular hem de Beşiktaş Spor Kulübü, resmi internet sitesinden başsağlığı mesajları yayınladı.



GEZMEYE GELMİŞTİ
CHP Sinop merkez ilçe eski başkanı inşaat mühendisi Salim Akbaş ile Zeynep Akbaş çiftinin çocukları olan Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Berkay Akbaş (19), hafta sonu gezmek için arkadaşlarıyla birlikte Ankara'dan İstanbul'a gelmişti. İçinde bulunduğu otomobille Vodafone Arena Stadı'nın önünden geçerken patlama oldu. Ağır yaralanan genç, hastanede öldü. Acı haberi alan Akbaş'ın Sinop'ta yaşayan ailesi gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen baba Akbaş ağlayarak, "Oğlum katledildi" dedi.



FETÖ MAĞDURUYDU
Emniyet Amiri Kadir Yıldırım, Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevliydi. Olay günü maç güvenliğini sağlamak için çağrılan personel arasındaydı. FETÖ'cü polislerin mobbing'ine maruz kalmış, bu nedenle şu an 3. Sınıf Emniyet Müdürü olması gerekirken terfi alamamıştı. Tüm bu yaşadıkları nedeniyle eşi kan kanserine yakalandı. Emniyet teşkilatında dürüstlüğü nedeniyle 'Deli Kadir Abi' olarak anılıyordu. Yıldırım'ın, 11 Kasım'da sosyal medyada yaptığı paylaşımda şehit olmak istediği ortaya çıktı. Kahraman Yıldırım'ın, 'Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, iyi bir kaymakamdı. Yapılan bu hain ve şerefsiz saldırıyı lanetliyorum. İnşallah bizlere de Allah şehitlik nasip eder' diye yazdığı belirlendi.



TEK ÇOCUKTU!

Saldırıda Koç Üniversitesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi Görkem Yazıcı'nın da şehit olduğu belirlendi. Babası vefat eden terör kurbanı gencin annesiyle birlikte yaşadığı ve Amerikan futbolu sporcusu olduğu ifade edildi.

MURAT KARAMAN-TAHİR ÖZÇELİK-ÜMİT UZUN-SERCAN İNCESU-MURAT ALHAN-YASER ÇAPAROĞLU-MEHMET YILDIRIM- MURAT YILDIRIM-ŞABAN YILMAZ-HALİT TURAN-EYÜP KIYAK-GÜLCAN DEMİRCİ