CANlı hedef

Dünyayı dolaşıp ülkesini karalayan Can Dündar’ın son durağı İsviçre oldu. Zürih Üniversitesi’ndeki panelde gazeteci Mehmet Çek, çıkışta ise UETD Başkanı Murat Şahin, Dündar’a soru sorunca Avrupalı teröristler iki isme saldırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2016 Güncelleme 10 Aralık 2016, 01:39
CANlı hedef

İÇİNDEKİLER

Avrupa'nın basın özgürlüğü yalanı dün İsviçre'de son buldu. Türkiye'yi karalamak için dünyada gezmedik yer bırakmayan Can Dündar, bu kez Zürih Üniversitesi'nde bir panelin konuğuydu. Ancak bu sefer işler istediği gibi gitmedi. Zürih Üniversitesi yerleşkesinde bir vakfın düzenlediği panelde konuşan Dündar'a soru sormak isteyen gazeteci Mehmet Çek adlı Türk vatandaşına, İsviçreli moderatör izin vermedi. Duruma tepki gösteren Çek, "Sayın Dündar, bu topluluğu kandırabilirsiniz ama Türkiye halkı sizi tanıyor, Türkiye halkı sizi biliyor, nasıl bir alçak, nasıl bir vatan haini olduğunuzu biliyor" dedi.

Sözlerini tamamlayamadan bir grup tarafından fiziki saldırıya uğrayan Çek, salondan uzaklaştırıldı. Çek, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, "Panelde basın özgürlüğü konuşuldu ama soru sormam engellendi. Sonrasında, salonda bulunan terör örgütleri PKK ve FETÖ taraftarlarınca saldırıya uğradım. Avrupa'da Türkiye aleyhinde konuşmak serbest ama lehine konuşmak yasak. Böyle özgürlük olmaz" ifadelerini kullandı.




Panel çıkışında ise UETD İsviçre Başkanı Murat Şahin'den Dündar'a beklemediği bir tepki geldi. Şahin, Dündar'ın gözlerinin içine bakarak 'Sayın Erdoğan'ın Türkiye için yaptıklarını neden anlatmadınız?' diye sordu. Ne söyleyeceğini bilemeyen Dündar'ın 'Onları anlattık zaten' sözlerinin ardından pişkin pişkin gülmekle yetindi. Şahin 'Siz bir vatan hainisiniz' diyerek tepkisini gösterirken, bir kez daha Avrupalı teröristler sahneye çıkarak Şahin'i darp etti.