NATOlojik vaka

FETÖ, 15 Temmuz'da Türkiye'ye cehennemi yaşatmayı denedi. Başarısız olunca örgüte üye askerler tutuklandı, NATO’da görevli olanlar ise görevden alınınca kaçtı. NATO’nun Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı ise bu duruma isyan etti: O askerler lazımdı. Şimdi zayıf düştük

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Aralık 2016 Güncelleme 09 Aralık 2016, 02:07
NATOlojik vaka

İÇİNDEKİLER

FETÖ devletin kılcal damarlarına girdi. Yıllardır gizleyerek yetiştirdikleri elemanlarını hem TSK hem diğer kurumlar içine yerleştirdi. 17 Aralık'ta deşifre olunca örgüt panikledi. FETÖ'cülerin görevden alınmaları TSK'ya kadar ulaşınca, 15 Temmuz'da kendi vatandaşlarına kurşun sıkıp, bomba attı. Tamamen deşifre olan örgüte mensup herkes görevlerinden alındı, birçoğu tutuklandı. Bunların arasında NATO'da görev yapan FETÖ'cü askerler de vardı. Bu askerlerin TSK ile ilişkisi kesildi ancak NATO bu isimlere sahip çıktı. FETÖ üyesi askerler de Türkiye'ye dönmeyerek firari oldu. NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı ABD'li Curtis Scaparrotti ise Türkiye'nin darbeci askerleri atmasına isyan etti.

HİÇBİRİ DARBECİ DEĞİLMİŞ
Scaparrotti, Brüksel'de yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden bu yana NATO bünyesinde görev yapan TSK'ya mensup yaklaşık 150 üst düzey askeri personelin tutuklandığını, geri çağrıldığını ya da emekliye sevk edildiğini söyledi. Scaparrotti, "Bu subaylar, NATO'ya önemli hizmetler verdi. Şu anda ekibimde yetenek, uzmanlık ve üretilen iş anlamında bir zayıflama görüyorum. NATO olarak zayıfladık" dedi. ABD'li orgeneral, NATO'daki görevlerinden uzaklaştırılan Türk subayların darbe planlamasında yer aldıklarını düşünmediğini belirtti. ABD'li komutan bu konuyla ilgili kaygıların Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a da aktarıldığını söyledi. Scaparrotti ayrıca NATO'da görevli askeri personelin ve ailelerinin Türkiye'ye döndükten sonra kötü muameleye maruz kalmamaları için güvence istediğini belirtti. Böylelikle 15 Temmuz'un aslında bir FETÖ-NATO darbesi olduğu iddiası bir kez daha güçlendi.

BELÇİKA EN BAŞTA
FETÖ'cü subayların yoğunlaştığı ülkeler şöyle:
BELÇİKA: 140 NATO subayından 78'i hakkında işlem yapıldı. (29'u NATO Karargahı/Brüksel)
ALMANYA: 77 NATO subayından 32'si hakkında işlem yapıldı.
ABD: 39 NATO subayından 26'sı hakkında işlem yapıldı.
İTALYA: 62 NATO subayından 25'i hakkında işlem yapıldı.
HOLLANDA: 32 NATO subayından 17'si hakkında işlem yapıldı.
İSPANYA: 16 NATO subayından 8'i hakkında işlem yapıldı.