Türk polisinden DEAŞ'ın füze projesine darbe

ABD ve Avustralya'nın aranan teröristler listesinde bulunan DEAŞ'lı terörist Prakash'ın, hain örgütün sözde mühendis emiri olduğu ve stratejik noktalara saldırı için füze sistemleri geliştirdiği saptandı.

Giriş Tarihi 08 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 08 Aralık 2016, 11:45
Türk polisinden DEAŞ’ın füze projesine darbe

İÇİNDEKİLER

ABD ve Avustralya'nın arama listesinde bulunan, DEAŞ'ın mühendisler emiri Neil Prakash, Kilis'te yakalandı. Gaziantep'te tutuklu bulunan ve tüm dünyada İngilizce konuşan mühendislerin emiri Prakash'ın ayrıca İstanbul'da yakalanan Syed Muhammed H ve Halep'teki hava operasyonunda ölen Ümmü İsa el-Amriki ile eşi Ebu İsa el-Amriki'nin de Prakash'in grubunda olduğu ortaya çıktı.

Prakash'dan ele geçirilen verilerde çok tehlikeli bir hücre yapısının bulunduğu ve stratejik noktalara saldırı hazırlığında olduğu belirlendi.

Hücre evde Suriye için imal edilmiş 30 km menzilli bomba atan drone ele geçirildi. Drone'un yazılımla, kodlanan adrese bombayı bırakıp geri döndüğü ortaya çıktı.

BOMBA BIRAKAN DRONE
Teröristlerin 100 kilometre menzilli füze sistemini geliştirmeye çalıştıkları belirlendi. Prakash ve mühendis ekibinin, kriptolu yöntemle haberleştikleri, drone ve füze yazılım kodlarını da birbirlerini kriptolu şifrelerle gönderdiği belirlendi. Bu grubun içinde önemli Türk üniversitelerinde eğitim gören öğrenciler de var.

ANZAK GÜNÜ'NDE KATLİAM YAPMIŞ
Avusturalya, Prakash'ın "DEAŞ örgütü üyesi olmak,2015 yılında Melbourne'de düzenlenen Anzak Günü anmasında masum insanları öldürmek ve bir polisi bıçaklamak" suçlarından ülkeye iadesini istedi. Prakash'ın Avusturalya'da bir polisin öldürülmesi olayında azmettiricisi olduğu tespit edildi.

MİT VE POLİSİN ORTAK ÇALIŞMASI
DEAŞ'ın önemli ayaklarından olan Neil Prakash'ın gurubunun MİT, İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması sonucu deşifre edildi. Geçtiğimiz ay Başakşehir'deki operasyonda, DEAŞ'ın elektronik mühendisi grubu içerisinde yer alan Hindistan uyruklu Syed Muhammed H.'yi gözaltına aldı.

KARI-KOCA HALEP'TE ÖLDÜRÜLDÜ
Prakash'ın azmettirmesiyle Avustralya'da polisi bıçaklayan DEAŞ militanının mühendis kız kardeşi Ümmü İsa el-Amriki ve eşi Ebu İsa el-Amriki'nin de DEAŞ'a katılmak üzere Suriye'ye gittikleri ve karı-kocanın Halep'te öldürüldükleri öğrenildi.