Savcıya suikast girişimi

Terör bürosu savcısı Evliya Çalışkan’a, TEM otoyolunda saldırı düzenlendi. Savcı olaydan yara almadan kurtuldu. Makam aracına ise 3 mermi isabet etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2016 Güncelleme 08 Aralık 2016, 01:40
Savcıya suikast girişimi

İÇİNDEKİLER

İSTANBUL'da Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli savcı Evliya Çalışkan, dün akşam saat 21.00 sıralarında Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nden koruma polisleri ile birlikte yola çıktı. TEM Otoyolu Sultangazi mevkisine gelindiğinde, yol kenarından savcıyı taşıyan konvoya ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda korumaların içinde bulunduğu makam aracına 3 mermi isabet etti. Saldırıda savcı ve korumalar yaralanmadı. Saldırının gerçekleşmesinin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler olay yerine sevk edildi. Ekipler savcıyı taşıyan makam otomobilinin geçiş güzergahında bulunan noktalarda çalışma yaptı. İlk tespitlere göre silahlı saldırıyı yol kenarında pusu kuran kişi veya kişilerin düzenlediği ve olaydan sonra kaçtıkları tespit edildi. Ekipler olayı gerçekleştiren şüphelilerin yakalanması için geniş çapta soruşturma başlattı.

FETÖ, MİT TIRLARI, CAN DÜNDAR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Evliya Çalışkan, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul'da 29 polis hakkında ilk iddianameyi hazırlayan savcıydı. Çalışkan, darbeye katılan polisler hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı. FETÖ'ye ilişkin başka soruşturmalar da yürüten Çalışkan, emniyet yapılanması, BDDK yapılanması gibi örgütün birçok hücresine operasyonlar gerçekleştirmişti. Çalışkan, Terör Büro'da soruşturma savcılığına atanmadan önce FETÖ davalarına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma savcısı olarak görev yapmış; örgütün Selam Tevhid ve MİT TIR'ları kumpası, Tahşiyecilere kumpas, Hrant Dink cinayeti, Can Dündar davaları gibi yargılamalarda iddia makamı olarak görev üstlenmişti.


Ferit ZENGİN- Fatih ULAŞ