FETÖ'ye Afrika darbesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Benin Cumhurbaşkanı Talon ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklama yaptı.

Giriş Tarihi 06 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 06 Aralık 2016, 19:14
FETÖ’ye Afrika darbesi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Benin Cumhurbaşkanı Patice Talon Beştepe'de biaraya geldi. İki ülke arasında 5 anlaşma imzalandı. Basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamamlarından öne çıkan kısımlar şöyle:
Belki bir çok Afrika ülkesi de bunu kıskanacaktır. Çünkü biz tüm Afrika ülkeleri Türkiye'ye hayranlık duyuyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Gerçekleştirdiğiniz ziyaret için şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Hemen burada 15 Temmuz hadisesini ifade etmem gerekir. 15 Temmuz'da ülkemizde ordumuzun içerisine sızmış olan bir grup FETO terör örgütü mensubunun asker kıyafetine bürünmüş böyle bir örgütün giriştikleri darbe olayının akamete uğratılması püskürtülmesinin ardından bir devlet başkanı olarak kaldı ki 8 ay önce bu göreve gelen bir devlet başkanı olarak sizlerin bugün bizleri ziyaret etmesi manidardır.

Bu ziyarette 5 anlaşma imzalamış bulunuyoruz. Bu ziyaretle Türkiye Benin arasında çok farklı bir ilişki süreci başlayacaktır. İkili görüşmenin ardından heyetler arası görüşme yaptık ve bunun ardından da ben Büyükelçimize sordum binalarımızı yeni tesis ettik. Şu anki yerimiz nasıl diye sordum kiradayız ama yerimiz güzel dedi. Sayın Başkan size daha görüntüsü güzel bir yerde yer verelim dediler ben de bu tür şeyleri severim hemen verin ki inşaatını hemen başlatalım ve inşaat biter bitmez de benini ziyarete geleyim dedim. İnşallah benin de kendi yerimizi inşaa eder ondan sonra da yapacağımız ziyareti kendi büyükelçiliğimize bu şekli ile yapmış oluruz. Büyükelçimiz de işin takipçisi olmak suretiyle nerede nasıl bir yer verilecekse mimarlarımızı da göndermek suretiyle mimarlarımız yerinde çalışmayı yapar ona göre de proje çalışmasını başlatırız.

FETÖ'nün 3 okulu var bizde dedi ve bunu hemen kapatıp bunları kamulaştıracağım dedi. Bizim dostumuza düşman olana biz dost olmayız çok güzel bir söz.

DOSTUMUZA DÜŞMAN OLANA BİZ DOST OLMAYIZ
İşadamlarımızı kısa sürede Benin'e göndereceğiz. Ben inanıyorum ki Benin ve Türkiye'nin Afrika'daki bu çalışmaları çok daha büyük bir zenginlik kazanır ve Afrika'da farklı bir vizyonu da oluşturmuş olurlar. Afrika'nın sorunlarına en iyi çözümlerin yine en iyi Afrikalı kardeşlerimiz tarafından getirileceğine inanan bir siyasetçiyim. Onların her zaman yanında olacak yol arkadaşlarına kara gün dostlarına ihtiyaçları olduğuna inanıyorum.

Benin'de yine sömürülen ülkelerden bir tanesiydi. Şimdi, bağımsızlığına kavuşmuş bir Benin olarak kendi ayakları üzerine kalkması bizim iftihar vesilemiz olacaktır. Afrika kıtasının geleceği aydınlıktır parlaktır. Bundan hiç endişe yok. Afrikalı kardeşlerimiz de hak ettiği yere muhakkak gelecektir bundan da şüphem yok.

Milletim adına darbe girişimi sonrası sergilediği dostluktan yana çok çok teşekkür ediyor ve bu ziyaretin her ülke için de aydınlık yarınlar için vesile olmasını diliyorum. Bugün atılan imzalarla da güçlü bir geleceğin inşaa edileceğine inanıyor, teşekkür ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanı ile şunu özellikle paylaştım. 14 Yıl önce kadar önce göreve geldiğimizde bizim Afrika'daki büyükelçilik sayımız 12 idi şu anda 39. Hedefimiz 54 ülkede 54 büyükelçiliği Afrika'da kurabilmektir. Bizim Afrika ile olan bağlarımız çok daha güçlü olmalıdır diye düşünüyorum.

Şu anda 54 farklı Afrika ülkesinden 4 bin 500 öğrenci devletimizin ve kuruluşlarının desteği ile Türkiye'de eğitim alıyor. Benin'den de 87 öğrenci ülkemizde eğitim öğretim alıyor. İnşallah önümüzdeki dönemde bu sayıyı arttırma imkanı var.

Benin Cumhurbaşkanı Talon yaptığı açıklamada 'Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin övgülerle söz derken 'Afrika ülkeleri olarak Türkiye'ye hayranlık duyuyoruz' dedi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı ikili görüşmede ülkesinde bulunan 3 FETÖ okulunun da bir an önce kapatılarak kamulaştıracağı sözünü de veren Talon, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkesine ziyareti için gider gitmez de hazırlıklara başlayacağını kaydetti.