Başbakan'dan flaş yeni anayasa açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'ya yapacağı ziyaret öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım, "​Rusya dönüşü teklifi TBMM'ye sunacağız" dedi.

Giriş Tarihi 05 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 05 Aralık 2016, 20:27
Başbakan’dan flaş yeni anayasa açıklaması

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

-Putin ve Medvedev'le görüşmeler gerçekleştireceğim. Rusya ile ilişkilerimiz malum hadiseden sonra tekrar normalleşme sürecine girdi. Vize uygulamasının önceki gibi olması en büyük beklentimiz.

Moskova'da parlamentolar arası işbirliğimize katkı sağlayacak temaslarda bulunacağız.

TÜRK AKIMI PROJESİ
Türk Akımı projesinin hayata geçirilmesini ele alacağız. Bu anlaşma TBMM'de onaylandı artık Duma'yı bekliyoruz.

DOĞALGAZDA İNDİRİM
Doğalgaz konusunda indirim meselesini de konuşacağız. Akkuyu projesinin de gecikmeden tamamlanması öncelikli konular arasında.

TURİZM ŞİRKETİ VE ACENTALARA TEŞVİK UYGULAYACAĞIZ
Rusya ile turizm alanında 2017'de turizm şirketi ve acentalara teşvik uygulayacağız.

YENİ ANAYASA
TBMM'de Devlet Bahçeli ile yapılan görüşmeyle ilgili Başbakan Yıldırım, "Sayın Bahçeli'ye çay içmeye gittim. Beraber çay içtik biraz sohbet ettik sonra ayrıldık. Bu konuları daha önce konuştuk. Vardığımız mutabakat çerçevesinde her iki partiden de arkadaşlarımız verilen Genel Başkanların talimatlarına, onların yönlendirmelerine uygun olarak detayları teknik çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Kamuoyuyla bu güne kadar paylaştığımız bu anayasa teklifi ile ilgili ne söylediysek aynen adım adım gerçekleşiyor. Rusya dönüşü büyük bir mani olmazsa bu hafta bitmeden teklifimizi Gazi Meclis'imize sunmuş olacağız" dedi.