İşte o hain

Hainler en yakından çıktı. Derik Kaymakamı Fatih Safitürk’ü katledenler yazı işleri müdürü Tahsin Erdaş ve yazı işleri şefi Şerif Mesutoğlu çıktı. Şefin kardeşinin PKK bombacısı olduğu öğrenilirken Erdaş’ın ise Safitürk’ü taşıyan cenaze aracının yanında timsah gözyaşı döktüğü belirlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Kasım 2016 Güncelleme 16 Kasım 2016, 02:21
İşte o hain

İÇİNDEKİLER

Mardin'in Derik ilçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ü şehit eden saldırıyla ilgili gözaltına alınan Yazı İşleri Müdürü Tahsin Erdaş'ın, 'Bombanın getirilmesi talimatı ve kumandayı ayarladığı' öğrenildi. 8 Kasım'da kaymakamlık yazı işleri şefi Şerif Mesutoğlu'nun bir personel aracılığıyla içerisinde bomba olan kargoyu kaymakamlığa getirttiği ve bombayı kaymakamlık makamına yerleştirdiği, 10 Kasım'da da yazı işleri müdürü Tahsin Erdaş ve belediye personeli Vedat Erol'un patlayıcının uzaktan patlatılmasını sağladıkları belirlendi. Öte yandan kaymakamın hastaneye götürülmemesi için de teröristlerin plan yaptığı ortaya çıktı. Kayıtlara göre olaydan sonra kaymakamlıkta hiçbir silk yardım girişiminde bulunulmadı. Üstelik 112 Acil Servis'e olaydan 17 dakika sonra haber verildi. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada olayla ilgili olarak 28 kamu görevlisinin de aralarında bulunduğu 71 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

KARDEŞİ DE BOMBACI ÇIKTI
Bu arada bombayı kaymakam Safitürk'ün makam odasına yerleştiren Yazı İşleri Şefi Şerif Mesutoğlu'nun Diyarbakır'da 3 ton patlayıcının bulunduğu araçta yakalanan PKK'lı terörist Ozan Çelik'in kardeşi olduğu, bu nedenle soyadını değiştirdiği öğrenildi.

Kaymakam Fatih Safitürk'ü katleden terörist ekibinin uzunca bir süre ambulans çağırmayarak, kaymakamın hastaneye götürülmesini engellediği de ortaya çıktı.

Tahsin Erdaş'ın, Kaymakam Safitürk'ün Sakarya'daki cenaze namazına katılıp, gözyaşı döktüğü belirlenmişti.

NEZİR GÜNEŞ