Müezzinoğlu: Kamuya 60 bin personel alınacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, kamuya 2017 yılında 60 bin personel alınacağını belirtti.

Giriş Tarihi 03 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 03 Kasım 2016, 12:01
Müezzinoğlu: Kamuya 60 bin personel alınacak

İÇİNDEKİLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası toplantısında son dönemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Kamuda istihdam çalışmalarının süreceğine işaret eden Bakan Müezzinoğlu, "2017 yılında 60 bin yeni kişi istihdam edilecek. Bunlar ağırlıklı olarak Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğünde olacak." diye konuştu.

KIDEM TAZMİNATI
Kıdem tazminatında yeni sistem tartışmalarına da değinen Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"İstihdamın devam edebilmesi, koşulların iyileştirilebilmesi için sürdürülebilir ve geliştirilebilir bir sistemi dünya ile yarışta var olan bir Türkiye, hep gündeminde tutmalı... Alın teri döken herkesin hak ve hukukunu havuzda biriktirecek, koruyacak yasal bir sistemi; fonu öneriyoruz."

Müezzinoğlu, "Kamu çalışanı reformunu Türkiye konuşmalı. Uzun süredir konuşuyor, yapabilmeli, inşallah yapabiliriz." dedi.

EMEKLİLERE PROMOSYON
Emeklilere banka promosyonu verilmesi konusunda gelinen noktaya ilişkin Bakan Müezzinoğlu, "Sayın Başbakanımız ilgililere gerekli talimatı verdi. İnşallah yıl sonu olmadan Sayın Başbakanımız son noktayı koyacaktır." şeklinde konuştu.