FETÖ'nün trolü hakkında yakalama kararı

Sosyal medyada, açtığı "Aksilahlanma" etiketi Cumhuriyet Gazetesi manşetine çekilen ve kampanyaya dönüştürülen "JeansBiri" adlı Twitter hesabının sahibi Gaziantep’te yakalandı.

Giriş Tarihi 27 Ekim 2016, 00:00 Güncelleme 27 Ekim 2016, 17:29
FETÖ’nün trolü hakkında yakalama kararı

İÇİNDEKİLER

Sosyal medyada açtığı "Aksilahlanma" etiketi Cumhuriyet Gazetesi'ne manşet olan ve kampanyaya dönüştürülen "JeansBiri" adlı Twitter hesabının sahibinin,Elazığ'daki Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) okulunda öğretmenlik yaptığı ortaya çıkmıştı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan söz konusu öğretmenGaziantep'te yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, geçen günlerde ''JeansBiri'' adlı Twitter hesabından "Aksilahlanma'' etiketi açılması ve kampanya başlatılması ve bu etiketi açan ismin FETÖ'cü olduğuna ilişkin ihbar üzerine soruşturma başlatıldı.

FETÖ OKULUNDA ÖĞRETMENLİK YAPMIŞ
Soruşturma kapsamında yapılan araştırmalarda, söz konusu hesabın sahibinin, Elazığ'da, FETÖ bünyesinde bulunan ve darbe girişiminin ardından kapatılan Özel Yavuz Selim Koleji'nde çalışan öğretmen Ahmet Kemal A. olduğu tespit edildi. Söz konusu hesapca başlatılan kampanyanın Cumhuriyet Gazetesi'ne manşet yapıldığı sanki gerçekmiş gibi kabul edilerek okurlara duyurulmak suretiyle FETÖ propagandasına dönüştürüldüğü belirlendi.

Bunun üzerine şüphelinin Elazığ'daki adresine giden güvenlik güçleri, öğretmen Ahmet Kemal A'ya ulaşamadı. Şüpheli günlerce adresine uğramazken firar ettiği belirlendi.

Şüpheli öğretmenin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Elazığ'dan ayrıldığı anlaşıldı. Bunun üzerine soruşturmayı yürüten savcılık, öğretmen hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Talebi değerlendiren İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli öğretmen Ahmet Kemal A. hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Her yerde aranan Jenasbiri hesabının sahibi Ahmet Kemal A. bugün Gaziantep'te yakalandı. Şahinbey Karataş Mahallesi'ndeki bir adreste yanında başka bir FETÖ firarisi olan Fatih A. ile ele geçirilen Ahmet Kemal A., Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüpheli İstanbul'a gönderilecek.

CUMHURİYET DE YALANA ORTAK OLMUŞTU
FETÖ'cü trolün sosyal medyadan başlattığı "Aksilahlanma'' etiketini Cumhuriyet gazetesi de manşetine çekerek provokasyona ortak olmuştu.