PKK ininde NATO silahı

Yüksekova’da PKK’nın inlerine girildi. Terör örgütüne ait yüzlerce silah ve mühimmat ele geçirildi. Silahlardan birinin ABD ile İngiliz Ordusu’nda kullanılan ve sadece NATO standartlarına uygun mermisi olan olması dikkat çekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ekim 2016 Güncelleme 23 Ekim 2016, 01:43
PKK ininde NATO silahı

İÇİNDEKİLER

Hakkari Yüksekova kırsalında düzenlenen operasyonda PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmatın yanı sıra yaşam malzemesi ele geçirildi. Yüksekova Dilekli Hisardağı bölgesinde Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda 7 Kaleşnikof, 2 PKMS Rus yapısı Makineli tüfek, 2 havan, 2 Dragunov, 1 M4A1, 1 RPG-7, 26 Anti-tank, 1 hilti, 1 spiral, 50 adet 60 mm ilk havan mühimmatı, 4 gaz maskesi, 8 filtre, 68 el bombası, 5 tüp, 1 çanak anten, 2 YAESU telsiz muhtelif yiyecek, 1 kıyma çekme makinası, 1 video kamera, örgütsel döküman, 3 şemsiye, 1 testere, 50 sevk fişeği, 26 Kaleşnikof şarjör, 4 HK-33 şarjör, 10 Dragunov şarjör, 1 doçka sehpası, 1 elektrikli fırın ele geçirildi. Ele geçirilen silahlar arasında M4A1 tüfeği olması dikkat çekti.


NATO SİLAHI, NATO ÜLKESİNE KARŞI
Son teknoloji kullanılarak hazırlanan silahın en çok ABD ve İngiliz ordusunda kullanıldığı ve özel envanter olarak bulundurulduğu belirtildi. Sadece özel harekâtçı askerlere verilen silahın şarjörünün ise sadece NATO üyesi ülkeler ürettiği askeri malzemelerde kullandığı standartlara uygun olarak hazırlanan STANAG 5,56X45mm NATO mermileri ile doldurulduğu ortaya çıktı. NATO silahının, NATO üyesi olan Türkiye'ye karşı kullanılması ise kafalarda ABD'nin terör örgütü PKK ve PYD'ye yaptığı yardımlarla ilgili soruları akıllara getirdi.