Uyur Sezer

Gurbetçi Sezer Wasner, dolandırıcılara inandı. 4 milyon liralık evini, 2.5 milyon liraya sattı. Parayı kaptırınca gözü açıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2016 Güncelleme 07 Ekim 2016, 00:00
Uyur Sezer

İÇİNDEKİLER

İstanbul Üsküdar Beylerbeyi'nde oturan Sezer Wasner, dolandırıcıların kurbanı oldu. Aralarında Prof. Canan Karatay'ın da bulunduğu çok sayıda ünlüyü ağlarına düşüren dolandırıcılar, şimdide yeni bir yönteme başvurdu. Kurbanlarını "FETÖ" ile kandırmaya başladı. Tele-dolandırıcılar son olarak 58 yaşındaki gurbetçi Sezer Wasner'i gözlerine kestirdi. İddiaya göre geçtiğimiz ay telefonla arayan kişiler Wasner'e kendilerini polis olarak tanıttı. Wasner'e "FETÖ'cüler evini satmaya çalışıyor, bizimle operasyona başlayacaksınız" diyen dolandırıcılar, "Yurt dışına gidersen havalimanında yakalanıp hapse atılırsın" diyerek tehdit etti. Bu yüzden Wasner, istekleri yerine getirdi. Telefonla kendisine defalarca ulaşan kişilerin talimatlarıyla Wasner, evini değerinin çok altında sattı.

42 YILLIK BİRİKİMİ GİTTİ
Wasner, 4 milyon liralık evini 2,5 milyon liraya sattı. O parayı 800 bin dolara çevirdi. Parayı, çanta içinde Kız Kulesi karşısında buluştuğu kişilere teslim etti. Kendilerini sivil polis olarak tanıtan bu kişiler, "Bir hafta sonra seni arayacağız, kimseye bir şey söyleme" diyerek Wasner'in yanından ayrıldı. Bir ay sonra uyanan kadın, polise gitti.