FETÖ’nün hırsızlık ve haraç ağına darbe

Iğdır’da SODES paralarını FETÖ’ye aktaran Denizli Buldan Kaymakamı, Karabük’te Şanlıurfa Emniyet imamı tutuklandı. K.Maraş’ta işyerlerini haraca bağlayan eski vergi dairesi müdürü gözaltına alındı. Adana’da ise himmetçi 6 işadamı tutuklandı

Giriş Tarihi 25 Eylül 2016, 00:00 Güncelleme 25 Eylül 2016, 01:45
FETÖ’nün hırsızlık ve haraç ağına darbe

İÇİNDEKİLER

Yurt genelindeki operasyonlarda dün FETÖ'nün hırsızlık ve haraç elemanları yakalandı. İşte il il Türkiye'nin FETÖ'yle mücadele notları:
Iğdır: SODES projelerinin paralarını örgüte aktaran 32 kişi hakkında çıkarılan yakalama kararı üzerine gözaltına alınan, aralarında daha önce kentte vali yardımcılığı yapan, Denizli'nin Buldan kaymakamı Hacı Uzkuç ile birlikte 13 kişi tutuklandı.
Şanlıurfa: SODES adı altında örgüte kaynak aktardıkları belirlenen 1 vakıf ile 16 derneğe 10 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 31 kişiden 16'sı tutuklandı.
Karabük: Samsun Vergi Dairesi'nde çalışırken görevden uzaklaştırılan ve Bylock kullandığı tespit edilen örgütün Şanlıurfa Emniyet imamı Mehmet B ve eşi Sevgi B. ile 11 öğretmen ve bir özel şirket çalışanı tutuklandı.
Adana: 13 öğretmen tutuklandı. Himmet paralarını Forex'e yatırıp çoğaltan işadamlarından kentin ünlü tatlıcısı Veli Karahan ile Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç'ın kardeşi tekstilci Mehmet Kıvanç, Şaban Üçgül, Şeref Can ve Ahmet Ali Bozkurt tutuklandı.
Erzurum: FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in amcasının çocukları Dursun Yaşar Gülen ve Lütfü İhsan Gülen ile birlikte 6 kişi gözaltına alındı.
Samsun: Bafra'da örgüte finans sağlayan 5 şüpheli tutuklandı.
Düzce: 7 öğretmen tutuklandı.
Isparta: 7 öğretmen tutuklandı
Tokat: 3 işadamı tutuklandı.
Malatya: 2 kişi gözaltına alındı.
Konya: Ereğli'de 2 kişi tutuklandı.
Ankara: Şereflikoçhisar'da Aksaray Üniversitesi Berat Cömertoğlu MYO'da görevli okutman Recep B. tutuklandı.
K. Maraş Örgütün Maliye imamı Bülent Koçak ile birlikte FETÖ'ye himmet vermeyen işyerlerine mali baskı yaparak himmet aldıkları belirlenen Vergi Dairesi Başkanlığı eski Grup Müdürü Ahmet Erdoğan ve 43 himmetçi gözaltında.
Eskişehir: Eski Milli Eğitim Şube Müdürü ve eski bir okul müdürü ile birlikte 37 kişi yakalandı
Mersin: Silifke'de, aralarında Atayurt beldesi eski belediye başkanı ile iş adamlarının da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.
Manisa: Örgütün emniyet yapılanmasından 30 şüpheli gözaltına alındı.

SABAH