Bakan Çelik: 733 kişi ihraç edildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, FETÖ ile mücadele kapsamında KHK ile 733 kişinin Bakanlıktan ihraç edildiğini belirterek, "458 kişi de şu anda açığa alınmış bulunmakta. İnceleme devam ediyor." dedi.

Giriş Tarihi 06 Eylül 2016, 00:00 Güncelleme 06 Eylül 2016, 11:31
Bakan Çelik: 733 kişi ihraç edildi

İÇİNDEKİLER

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında KHK ile 733 kişinin Bakanlıktan ihraç edildiğini belirterek, "458 kişi de şu anda açığa alınmış bulunmakta. İnceleme devam ediyor." dedi.

Terör örgütlerinin aynı amaca hizmet ettiğini belirten Bakan Çelik, "FETÖ, PKK, PYD, DAEŞ... Hepiniz aynı amaca hizmet ediyorsunuz. Türkiye üzerinde hesaplarınız var. Türkiye üzerinde hesabı olanlara maşa görevi görüyorsunuz." ifadelerini kullandı.

"HAYVAN VARLIĞIMIZLA İLGİLİ BİR SORUN YOK"
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık potansiyeline ilişkin, "Hayvan varlığımızla ilgili bir sorun yok. Aksi tüm değerlendirmeler spekülatif değerlendirmelerdir." şeklinde konuştu.

Çelik, gıda fiyatlarının enflasyona etkisinin de görüşüldüğü Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi çalışmalarına ilişkin, "Önümüzdeki perşembe günü Bakanlar düzeyinde bir toplantı gerçekleştirmeyi düşünüyoruz." dedi.

"TARLADAN ÇIKIŞ İLE PAZAR FİYATLARI ARASINDAKİ FARK RAHATSIZ EDİCİ DURUMDA"
Bakan Çelik, "Tarımsal ürünlerin tarladan çıkış ile pazar fiyatları arasındaki fark rahatsız edici durumda." değerlendirmesinde bulundu.

Çelik şunları kaydetti:

"Tarımsal ürünlerin tarladan çıkış ile pazar fiyatları arasındaki fark rahatsız edici durumda. Bakanlık olarak bu noktada müdahaleden yanayız. Bir ürünün pazara girişteki uğrayacağı yerler bellidir. O alanlardaki kar marjlarının, mutlaka genel anlamda sınırlanmasında gereklilik olduğu inancı içerisindeyim."