At koşar şeyh kazanır

Veliefendi, 3-4 Eylül’de yarış festivaline ev sahipliği yapacak. Dubai Şeyhi Maktum’un milyon dolarlık atı Handassa ile ünlü safkanlar piste çıkacak. 1.5 miylon euro’luk ödül için yarışacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Eylül 2016 Güncelleme 02 Eylül 2016, 00:00
At koşar şeyh kazanır

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de 1990 yılından itibaren gerçekleştirilen Longines Uluslararası Yarış Festivali, bu yıl 3-4 Eylül'de yapılacak. Festivalde, Dubai Şeyhi Raşid El Maktum'un Handassa adlı atı da yarışacak. Öyle ki Maktum, 187 yarış atıyla para basıyor... Şeyh Maktum, süper atlarının zaferleri sayesinde 18 yılda, tam 670 milyon dolar kazandı... Kişisel serveti 13 milyar dolar civarında olan Maktum, yıllarca Birleşik Arap Emirlikleri Binicilik Takımı'nın kaptanlığını yaptı. Dubai'deki Darley Harası'nın da sahibi olan Maktum'un en önemli yarışlara katılmak gibi bir hobisi var. Maktum, dünyanın her yerindeki yarışlara atlarını gönderiyor.

1.5 MİLYON EURO'LUK YARIŞ
Veliefendi Hipodromu'nda düzenlenecek festivalde koşacak özel atlar arasında Maktum'un atı da var. Kargo uçağıyla Amsterdam'dan seyisleriyle birlikte İstanbul'a getirilen iki attan biri olan Handassa, Dubai Şeyhi El-Maktum'a ait. Diğeri ise Umman Kraliyet ailesine ait Vulcain Du Clos adlı safkandı. İki atın bulunduğu özel konteyner asansörle uçaktan indirilerek, kargo aracına alındı. Buradan kargo terminaline götürülen atlar, daha sonra TJK yetkilileri tarafından teslim alınarak, Veliefendi Hipodromu'na nakledildi. Festival kapsamında 3 Eylül'de IFAHR, Anadolu, İstanbul koşuları, 4 Eylül de ise Malazgirt, Boğaziçi, Topkapı ve Trakya koşuları düzenlenecek. Bu önemli festivale yurt dışından 22 yabancı safkan katılacak. Sosyetenin de yakından takip ettiği yarışlarda dağıtılacak ikramiyenin 1 milyon 538 bin 500 euro olduğu öğrenildi.