Sacu Çayı temizlendi

Özgür Suriye Ordusu, Azez- Cerablus hattında süren harekatta teröristlerin elindeki 63 köyü kurtardı. Menbiç’e 12 kilometre yaklaşan ÖSO, Sacu Çayı’nın kuzeyini YPG ve DAEŞ’ten tamamen temizledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2016 Güncelleme 31 Ağustos 2016, 01:51
Sacu Çayı temizlendi

İÇİNDEKİLER

ÖSO'nun 23 Ağustos'ta Halep'in kuzeyinde Türkiye sınırındaki Azez ve Cerablus bölgesinde DAEŞ'e karşı başlattığı harekat ilk haftasını doldurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetleri de "Fırat Kalkanı Harekatı" çerçevesinde ÖSO'nun Cerablus bölgesindeki terörist unsurlara yönelik kurtarma operasyonlarına destek verirken, ÖSO şu ana kadar 63 köyü DAEŞ ve PYD/PKK'lı teröristlerden kurtardı. Operasyonların şu ana kadar elde edilen sonucuna göre Türkiye sınırındaki Cerablus'tan başlatılan harekatta, en güneyde Fırat Nehri'nin kolu Sacu Çayı'na ulaşıldı. Böylece harekatta 24 kilometre derinlik yakalandı. Böylece Azez-Çobanbey ilçelerinden Cerablus'a kadar DAEŞ varlığı nedeniyle olan kopukluk, 52 kilometreden 25 kilometreye geriledi.

YPG'NİN İŞGALİ SONA ERDİRİLDİ
ABD, yüzde 90'ının YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) operasyonuyla Menbiç alınırken, Türk hükümetine bu güçlerin Sacu Çayı'nın üzerine çıkmayacağı güvencesini vermişti. Bu söz tutulmayınca, PYD/PKK'yı tekrar Sacu Çayı'nın güneyine püskürtmek ÖSO'ya kaldı. Sacu'nun kuzeyini DAEŞ ve YPG teröründen tamamen temizleyen ÖSO, dün operasyonun ikinci aşamasına geçerek çayın güneyine çıkarma yapma hazırlıklarında bulundu. ÖSO bu bölgeyi de teröristlerden temizleyerek Türkiye'deki milyonlarca Suriyeli mültecinin bir kısmının evlerine dönmesine olanak tanıyacağını açıkladı.

DAEŞ'İN SESİ KISILDI
DAEŞ'in yayın organları, terör örgütünün sözcüsü Ebu Muhammed Adnani'nin, Halep'te öldürüldüğünü duyurdu. DAEŞ'in üst düzey yöneticilerinden olan Nacih Selame Burak'ın da Mısır'ın Sina yarımadasında öldürüldüğü açıklandı.



PKK VE DAEŞ'İ VURDUK
Türk Silahlı Kuvvetleri, Hakkari'nin Çukurca ilçesi ile Suriye'nin Kulliyah bölgesine hava harekatı düzenledi. Harekatta bölgede tespit edilen 10 PKK hedefi yerle bir edildi. Kulliyah"taki DAEŞ'li teröristlere de bomba yağdırıldı.



21 HEDEF YERLE BİR EDİLDİ
Mehmet çiğin 120 bordo bereli, 300'e yakın piyade ve 50 tank ile başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı, 7'nci günü geride bıraktı. Önceki gün Kilis'e atılan roketlerin bulunduğu 8 adet DAEŞ hedefi Fırtına obüsleriyle vurulmuştu. Dün Cerablus'taki diğer terör hedeflerinin de hem obüslerle hem hava harekâtıyla imhası devam etti. Harekâtın 7'nci gününde 21 terör hedefi belirleyen Türkiye, bu hedeflere Fırtına obüsleriyle 108 atış yaptı. Koalisyona ait A-10 tipi bombardıman uçakları da Cerablus'taki iki önemli DAEŞ hedefini imha etti.

CERABLUS TOKADI
Cerablus'un batısında teröristlerce atılan bir roket tanka isabet etti, 3 asker yaralandı. Yaralı askerler Gaziantep'teki hastanelere sevk sevkedildi. TSK, hain saldırının ardından tanka saldıran teröristleri araçlarıyla beraber imha etti.