Münbiç'te Kobani hesabı

PKK/PYD, sınırımızda terör devleti kurma hesapları Münbiç’te bozulunca çıldırdı. HDP’liler, Kobani yalanlarıyla giriştikleri 6-8 Ekim benzeri bir vahşetin işaretini verdi.

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 31 Ağustos 2016, 07:11
Münbiç’te Kobani hesabı

İÇİNDEKİLER

Figen Yüksekdağ PYD'nin Fırat'ın batısındaki işgalini unuttu. 'Münbiç'e müdahale 6 - 8 Ekim'e benzer olaylara neden olabilir' diyerek Türkiye'yi Kobani senaryolarıyla tehdit etti.

Suriye'de bir Arap bölgesi olan Münbiç'i DAEŞ'ten temizleme bahanesiyle işgal eden terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, Fırat Kalkanı Operasonu ile zorda kaldıkça her yolu deniyor. Münbiç'i Araplara teslim et çağrılarına rağmen Fırat'ın doğusuna dönmeyen PYD, bölgeye SDG kılığında askeri sevkiyat yaptıktan sonra şimdi de içerisinde 'Kobani' geçen tehditler savuruyor. Münbiç'i Kobanileştirmek isteyen örgütün İdris Baluken ve Figen Yüksekdağ gibi yandaşları, son çare 6 - 8 Ekim gibi terör olaylarından medet umduklarını gösteren açıklamalar yaptı.

KİRLİ PLAN
Fırat'ın batısında işgalci durumda bulunan terör örgütü PKK ve yandaşları, nehrin doğusuna dönmemek için 'Münbiç'ten Kobani çıkarmaya' çalışıyor. Önce, TSK Kobani'ye girecek yalanıyla bölgede hareketlilik çıkarmayı deneyen terör örgütü, şimdi de Münbiç'i bir Kürt bölgesi gibi aktarıyor ve olası bir müdahaleyi 'DAEŞ'in Kobani saldırısına' benzetmeye çalışıyor. Süre verilmesine rağmen bölgeyi terk etmeyen ve Pentagon'dan destek alarak SGD kılığında bölgeye askeri sevkiyat gerçekleştiren örgütün yandaşları, Türkiye'yi 6 - 8 Ekim'in benzeri olaylarla tehdit ediyor. En son, HDP eş genel başkanı Figen Yüksekdağ, Münbiç'e operasyonun 6 - 8 Ekim olaylarına benzer olaylara sebep olacağını söyleyerek Türkiye'yi tehdit etti.

'GÜNEY CERABLUS'TA ATEŞKES' İDDİASI
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) sözcüsü Albay John Thomas, Cerablus'un güneyinde Fırat Kalkanı Harekâtı'nda Türkiye ile PKK'nın Suriye kolu PYD öncülüğündeki SDG arasında yaşanan çatışmaların sonlandırılması için tarafların mutabakata vardığını söyledi. Thomas, "Son birkaç saatte meseleye dâhil olan bütün taraflardan birbirlerine ateş etmeyi durduracaklarına ve IŞİD tehdidine odaklanacaklarına dâir güvence aldık. Bu, en azından gelecek birkaç günü kapsayan üstünkörü bir anlaşma, sağlamlaşacağını umuyoruz" dedi. Devam eden Çatışmalar sırasında Türkiye destekli ÖSO birlikleri Cerablus'un güneyinden SDG'nin elindeki birçok köyün kontrolünü ele geçirmiş ve terör örgütü PYD'yi Sacu nehrinin aşağısına itmişti.

STAR GAZETESİ