Dört nala doping

Polis, hayvanlar için kullanılan yasak ilaçların kaçakçılığını yapan şebekeye operasyon düzenledi. Tanesi bin liradan satılan ilaçların Veliefendi Hipodromu çevresinde satıldığı ve atlarda doping olarak kullanıldığı öğrenildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ağustos 2016 Güncelleme 30 Ağustos 2016, 01:48
Dört nala doping

İÇİNDEKİLER

Türk milletinin ilgi alanlarının başında gelen at yarışı yeni bir skandalla gündeme geldi. Veliefendi Hipodromu'nda yarıştırılan atlara şırınga ile doping yapıldığı idda edildi. İstanbul Polisi, sahte ve kaçak ürün satan bir şebekeyi belirledi. Bunun üzerine, şüphelilerle ilgili soruşturma başlatıldı. Teknik ve fiziki çalışmalarla, şebekenin izini sürdü. Şüphelilerin kaçak yollarla hayvan ilacı ve cep telefonu getirerek piyasaya sürdüğü tespit edildi. Getirdikleri ilaçları özellikle Veliefendi Hipodromu önünde satan 2 kaçakçının kimliği belirlendi. Şüphelilerin de İstanbul Bahçelievler'de ikamet ettiği ortaya çıktı.

OPERASYON DÜZENLENDİ
Yapılan araştırmada, şüphelilerin köpeklerin eklem ağrısı için kullanılan ilaçları, yarış atları için sattıkları anlaşıldı. Tarım Bakanlığı tarafından yasaklanan iğnelerin, atlarda doping etkisi yaptığı belirlendi. Yurtdışında 500 lira olan ilaçların tanesinin bin liradan satıldığı anlaşıldı. Araştırmaların tamamlanmasının ardından, operasyon düzenlendi. Bahçelievler'de düzenlediği operasyonda, 2 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca doping olarak kullanılan 410 eklem ağrısı ilacı ve 80 adet parazit ilacı ele geçirildi.



Atlar için hazırlanan ilaçlar