Hainlere inat dik duracağım

PKK’lı teröristlerin Cizre saldırısında şehit düşen polisleri son yolculuklarına onbinlerce kişi uğurladı. Şehit polis Harun Maytalman’ın eşi, ‘Hainlere inat dik duracağım. Oğlumu asker ya da polis yapacağım’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2016 Güncelleme 28 Ağustos 2016, 00:00
Hainlere inat dik duracağım

İÇİNDEKİLER

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda şehit olan 11 polisten Harun Maytalman'ın cenazesi Ordu'da, Ferhat Bozkurt Kırıkkale'de, Osman Budak ise Osmaniye'de toprağa verildi.

'ŞEHİTLİĞİN NAMUSUMDUR'
Evli ve 1 çocuk babası olan şehit polis Harun Maytalman'ı (27), memleketi Ordu'nun Kabataş ilçesinde binlerce kişi uğurladı. Şehidin eşi Neşe Maytalman, tabuta sarılıp terör örgütüne lanetler yağdırdı. "Şehitliğinin başım üstünde yeri var. Şehitliğin namusumdur, ölene kadar taşıyacağım. Rüyalarıma gel, orada haberleşelim seninle... Sabredeceğim, metanetli olacağım" diyen Neşe Maytalman, hainlere inat dik duracağını, oğlunu polis ya da asker olarak yetiştireceğini söyledi.

'YAVRUM MAHSUN BAKMA'
Şehit polislerden Ferhat Bozkurt'un (23) cenaze töreninde anne Şehri Bozkurt'un sözleri yürekleri dağladı. Şehit oğlunun tabutuna sarılan anne "Yavrum 'dik dur' dedin, dik duruyorum. Yavrum bana mahsun bakma" diye seslendi. 'sevindirmeye ceğim ' Şehit polis Osman Budak'ın (24) cenazesinde de baba İsmet Budak isyan etti: "Allah o hain PKK'lıları kahretsin. Ağlayıp o şerefsizleri sevindirmeyeceğim. Vatan sağ olsun. İsterlerse de ben de giderim oğlumun yerine."