Terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe

Batman'ın Sason ilçesindeki operasyonda yaralı ele geçirilen teröristin, terör örgütü PKK'nın sözde "bölge sorumlularından" Serdar A. olduğu öğrenildi. Hakkari'de düzenlenen operasyonda ise PKK'nın sığınak ve depo olarak kullandıkları alanlar imha edilirken 2 bomba yüklü araçla 176 mutfak tüpü ele geçirildi.

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 27 Ağustos 2016, 20:54
Terör örgütü PKK’ya darbe üstüne darbe

İÇİNDEKİLER

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 25 Ağustos'ta Sason kırsalında insansız hava araçlarınca tespit edilen teröristlere yönelik gerçekleştirilen hava destekli operasyonda, teröristlere ait çok sayıda sığınak kullanılmaz hale getirildi.

PKK'lı 3 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda 1 terörist de yaralı olarak ele geçirildi. Yapılan araştırmada, sağ yakalanan teröristin Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi nüfusuna kayıtlı "Mahir" kod adlı Serdar A. olduğu belirlendi.

Terör örgütünün sözde "bölge sorumlularından" olan Serdar A'nın, bir süre önce Irak'ın kuzeyindeki kamplardan terör saldırıları düzenlemek üzere Sason kırsalına geldiği kaydedildi.

Teröristin jandarma komutanlığındaki ifade işlemleri sürüyor.

SAVUNMA FÜZESİ ELE GEÇİRİLMİŞTİ
Batman Valiliği, Sason'daki operasyonda, teröristlere ait SA 16/18 olduğu değerlendirilen yerden havaya atılan hava savunma füzesi, 2 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet kalaşnikof, 1 adet Kanas keskin nişancı tüfeği, 8 adet el bombası ile 22 adet el yapımı patlayıcı düzeneğinin ele geçirildiğini açıklamıştı.

HAKKARİ'DE 2 BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA 176 MUTFAK TÜPÜ ELE GEÇİRİLDİ
Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, terör örgütü mensuplarının eylem maksadıyla hazırladığı 2 bomba yüklü araçla 176 mutfak tüpü ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, güvenlik güçlerince bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, 24-26 Ağustos'ta merkeze bağlı Oğul köyü kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve bölücü terör örgütü mensuplarına yardım yataklık yapan kişileri yakalamak maksadıyla operasyon düzenlendiği belirtildi.

SIĞINAK VE DEPOLAR İMHA EDİLDİ
Hava Kuvvetlerince bölgede hava harekatı yapıldığı, Kara Kuvvetleri, Jandarma Özel Harekat ile Polis Özel Harekat timlerinin de bölgeye sevk edildiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bölücü terör örgütü mensuplarının sığınak ve depo olarak kullandıkları alanlar imha edilmiştir. İcra edilen operasyon neticesinde bir bölücü terör örgütü mensubu silah ve teçhizatıyla sağ olarak yakalanmış, 'bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık' suçundan aranan 6 kişi yakalanmış, çok miktarda silah, mühimmat, yaşam malzemesi ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile 176 mutfak tüpü ele geçirilmiştir. Ayrıca bölücü terör örgütü mensuplarının gasp ederek eylem hazırlığı maksadıyla hazırladığı 2 bomba yüklü araçla bir kamyon bulunmuş, olay yerinde kontrollü şekilde imha edilmiştir. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir.''

ŞEMDİNLİ 3 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, 3 terörist etkisiz hale getirildi. Alınan bilgilere göre, operasyona çıkan askeri birliklerle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 terörist ölü olarak ele geçirildi. Bölgede çatışmaların sürdüğü öğrenildi.