Pensilvanya resti

Başbakan Yıldırım, teröristbaşı Gülen’in iadesinde mahkemeleri işaret eden ABD Başkan Yardımcısı Biden’a, “Bu konuda hızlı olun. Aksi takdirde, Türk milletinin hayal kırıklığı müspete döner” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ağustos 2016 Güncelleme 25 Ağustos 2016, 01:50
Pensilvanya resti

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen ABD Başkan Yardımcısı Biden ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. Üç saati aşan görüşmenin ardından Yıldırım, "15 Temmuz alçak darbe girişiminin başı olan ve yönlendirici, azmettirici olarak düşündüğümüz FETÖ elebaşı Gülen'in aramızdaki anlaşmalar çerçevesinde gerekli işlemlerin yapılıp ülkemize iadesi sürecini başlatmış bulunuyoruz. Bu konudaki samimi açıklamalarınız sürecin sağlıklı işlemesi bakımından hayati öneme sahip. Bundan sonraki süreçte bu terörist başının cezalandırılmak üzere ülkemize iadesi süreci hızlandırılabilirse, buradaki işbirliğimiz artarak devam ederse, Türk milletinin bu konudaki üzüntüsü, hayal kırıklığı da çok hızlı bir şekilde müspete dönecektir" dedi.

GÜLEN'İ KORUMUYORUZ!
Biden ise, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından Türkiye'ye gelemediği için üzgün olduğunu ancak, bugün Türkiye'de bulunmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, terörist Gülen'in iade sürecine ilişkin şunları söyledi: Ülkemizin temeli olan yasalar vardır. Gülen hakkında biz işbirliği yapıyoruz. Bizim hukuk uzmanlarımız Türk meslektaşlarıyla çalışıyor, delilleri ve belgeleri inceliyorlar. Bu belgelerin Amerikan yetkililerine takdim edilmesi ve bizim yasalarımız ve suçluların iadesi anlaşmasına göre hazırlanması lazım. Bu şekilde Gülen'i teslim edebiliriz. Bizim müttefikimize zarar veren bir kişiyi koruma niyetimiz yoktur ama yasalarımıza uymak mecburiyetimiz vardır.



5 DAKİKA BEKLEDİ
Biden TBMM'ye güvenlik gerekçesiyle aynı plakayı taşıyan birbirinin aynı ikiz araçlarla geldi. TBMM Başkanı'nın makamının girişinde Biden araçtan inmeden 5 dakika kadar bekledi. Bu arada Meclis Başkanı Kahraman'ın da bu bekleme sırasında Başkanlık kapısı önüne çıkmaması dikkat çekti. Meclis kaynakları Biden'in araçta bekletilmesinin gerekçesinin 'güvenlik' olduğunu belirtirken Biden havalimanında da düşük protokolle karşılanmıştı.